Borås Djurpark - En härlig dag!
Annons
Reseberättelse:

Borås Djurpark - En härlig dag!

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

Dags för pingvinerna att matas

Splashparken var både rolig och välbehövlig i värmen

Alltid spännande att få komma riktigt nära djur

Vi spenderade en heldag på Borås Djurpark med två barn (1,5 och 5 år gamla). Vi är alla helnöjda!

 

Dagen började med en tur till pingvinerna. De är stora sonens favoritdjur, så han ville förstås se när de matades. Vid olika tidpunkter på dagen matas och informeras det om de olika djuren, vilket är både lärorikt och roligt. Ladda ner appen eller läs info-skyltarna för att se när dina favoritdjur presenteras och matas.

 

Därefter gick vi till den stora fina savannen där flera djur bor tillsammans. Elefanterna var definitivt populärast här. I huset bredvid finns girafferna, som minsta sonen inte ville lämna. Därefter gick vi genom parken, vilket tog några timmar, och fick se en stor blandning spännande djur, så som sälar, brunbjörnar, lejon, geparder och älgar. Parken är välplanerad och det är lätt att ta sig fram mellan de olika djurområdena. Det finns också väldigt många lekplatser och annat som barnen kan roa sig med. En stor favorit var den nyss öppnade splash-parken. När solen gassade var det riktigt härligt för alla barn att få busa runt bland sprutande minifontäner och små forsar.

 

Det finns flera ställen att köpa mat vid, men då vi har en son som är allergisk mot det mesta hade vi med oss egen grillmat. Det finns flera grillplatser (elgrillar), vilket är himla smidigt. Glass och kaffe köpte vi i en av kioskerna dock.

 

Mot slutet lekte barnen runt vid bondgårdsdjuren. Det finns en klapphage där man fick klappa både grisar och getter. 5-åringen älskade också att springa runt i de stora kaninhålorna och köra elbil på området.

 

På väg mot utgången finns en dinosauriepark. Även om de här djuren förstås inte är riktiga så är det en rolig, avslutande wow-upplevelse för barnen.

 

Avslutningsvis kan jag konstatera att Borås Djurpark är väl värt ett besök. Det är precis lagom stort, så man får se och göra massor, samtidigt som en dag räcker gott och väl. Vi spenderade cirka 6 timmar i parken och åkte alla därifrån nöjda och exalterade.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se