Vi testade Gavnö Go Fly
Annons
Reseberättelse:

Vi testade Gavnö Go Fly

(Danmark, Naestved, Gavnø Slot)

Utmanande hinder mellan träden

Balansakt flera meter upp

Högsta banan

Vi testade Gavnö Go Fly

Vi fick äran att besöka och testa Gavnö Go Fly som är en klätterpark med 6 st. höghöjdsbanor. Vi är två vuxna och två tonåringar på 13 och 16 år. Vi har klättrat innan i andra klätterparker så vi kunde jämföra och se olika för och nackdelar. Vi fick tydliga instruktioner av personalen och vi kunde välja mellan danska och engelska. Vi blev trevligt bemötta och det var bra säkerhet i klätterbanorna. Man klickar fast sitt linbanehjul i början av den bana man väljer och sen kan man inte ta loss den förrän man är nere på marken igen. Man hanterar bara karbinhaken under klättringen. Allt var helt och i bra skick och svårighetsgraden och höjden varierar mellan de olika banorna. Vi såg ingen åldersgräns för att klättra men vi tycker att från ca 7 år kan vara en lagom ålder med tanke på avstånden mellan stegen i hindren och att man behöver kunna balansera. Det fanns ingen riktigt låg bana att öva på, men de två lägre banorna passar nog de flesta att börja med. Vi tog oss genom dessa och sedan begav vi oss upp på högre höjder.

Det är bra att det finns rejäla plattformar att stå vid träden där man kan stå upp till tre stycken och pausa lite mellan balansakterna. I slutet av varje bana åker man zipline ner till marken. Kul med fart tyckte vi allihop. Det enda negativa var att man landade i en jord och flishög som skrapade en, om man inte kom med fötterna först och sprang upp för högen. Det var bra med trappor upp till banorna så man kunde lägga energin där uppe och inte på att klättra flera meter lodrätt upp först som det kan vara i andra klätterparker. Barnen gillade banorna, särskilt de med näthinder i. De hade dock önskat lite mer varierade hinder och utmaningar som vi sett på andra ställen t ex en cykel, barnbil eller kälke man ska ta sig fram på mellan träden eller liknande. De gillade ziplinerna som var snabba och de kunde hantera landningen bättre än vi vuxna.

 Det är en skön känsla och naturupplevelse att vara mitt i skogen, högt upp mellan träden och bara koncentrera sig på nästa steg för att ta sig fram. Man kunde köpa dricka och matpaket i den lilla stugan vid banorna och där fick vi även förvara vår ryggsäck med värdesaker. Det gick att ta av selen och pausa mellan banorna om man ville och de sa inget om tidsbegränsning så vi klättrade i över två timmar. Vi kan verkligen rekommendera ett besök här.

Vi var även inne i slottsparken som var en lugn grön oas med mycket träd och blommor. Det finns en stor lekplats där med pirattema och bra picknick- möjligheter.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se