Testfamilj på besök hos Balthazar i Skövde
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på besök hos Balthazar i Skövde

(Sverige, Skövde, Balthazar Science Center)

Hjälper till under showen ”far & flyg”

Försöker få bollen att sväva

Genererar kraft från cykeln till solsken och regn

Gör luftbubblor

Sista veckan på semestern nu så tog vi till vara på möjligheten vi fått att besöka Balthazar i Skövde som testfamilj. Vi bor ca 13mil ifrån så vi bestämde oss för att åka rätt tidigt så vi ändå skulle ha många timmar att spendera där då vi inte riktigt visste vad som väntade.

När vi kom dit och hade parkerat (tyvärr har de ingen egen parkering men fanns gott om platser på andra sidan vägen) så gick vi in och fick veta att de byggt ut och vår förväntning ökade.

Vi gick in och började se omkring på nedervåningen, 7 -& 9åringen hittade klätterväggen direkt och skulle såklart testa hur bra de var på att klättra där, men båda gav upp rätt fort. 12åringen däremot var inte överdrivet imponerad i början. Men ju längre in vi kom ju mer hittade hon (12åringen) att göra, då det fanns en hel del hjärngymnastik plus att hon kände igen en del program från skolan. 

Vi hittade även spännande saker med vatten och en del experiment på nedervåningen och 9åringen älskade rummet om rymden så blev en kamp att få med honom därifrån.

Vi gick upp på övervåningen och hade förväntade oss mycket mer ifrån den beskrivningen vi fått om vad som skulle finnas där uppe. Men barnen hittade saker att göra, lastbilen som fanns med ett simulatorspel blev en favorit för de två yngre medans den stora blev nöjd att det fanns laddplats för telefonen.

Vi (vuxna + 12åringen) fastnade dock vid ett ”spel” där man kunde utmana en dator i att hitta kortaste vägen för en sopbil och så ett spel där man ska öka inkomsten och få ordning på kaoset i en cykelfabrik.

Så kunde man även besöka en fabrik med hjälp av VR.

Fanns även en hel del lego där uppe men det hade vi trott skulle vara större och mer av då vi innan läst om deras legoborg...

Men deras fik ska ha extra stort plus då de bakar allt själva (på plats?) och använder sig av mycket glutenfritt och utan laktos, var även fri påfyllning av saften till barnen och påtår till kaffet ingick.

När vi satt och fika så var det även dags för en lite show ”Far & flyg” tyvärr var det ingen större uppslutning till den utan det var just vår familj som var där, men det gjorde inte oss så mycket, de yngre barnen fick istället vara med och testa allt och hjälpa till (stora ville ej vara med)

Finns även en del saker att göra ute på deras gård men mycket av det känns som det passar mindre barn bättre.

Det  finns såklart mer saker att göra än de som jag skrivit om här men detta blev ett litet urval av det vi ägnande oss mest åt, vi kikade även in en sväng i deras pysselverkstad men då barnen inte riktigt hade tålamod till att sitta och pyssla blev det svårt att få en ordentlig uppfattning av den, men det fanns mycket varierande och roligt material att tillgå.

 

I övrigt var det ett mysigt ställe, lugnt och inte så mycket folk men vi hade gärna haft lite mer att göra där.

Vi hade iallafall en trevlig dag där och kan tänka oss att besöka de igen, så har man inte varit där så är det ändå värt ett besök.
Men man får räkna med att det är inte så stort och har inte lika stor variation som tex Tom tits.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se