Maserhallen - Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Maserhallen - Aqua Nova

(Sverige, Borlänge, Maserhallen Aqua Nova)

Vi är en familj på 2  vuxnaoch 2 barn (6 och 3 år gamla). Vi åkte till Aqua Nova på helt rätt dag, måndag v.32 då de flesta återvänt till jobb och annat :-) Det var nästan inga andra där vilket innebar att det inte var några köer till vattenrutschkanorna och annat, vilket var helt suveränt. Kan tänka mig att en annan dag med mer folk skulle det upplevas trångt då själva äventyrsdelen är ganska liten till ytan. Dock så finns det ganska många saker att uppleva på en liten yta.

För de allra minsta, vilket vår yngsta på 3 år tyckte var roligast, finns pirat poolen. Ett litet område med 3 nivåer med pirattema. Det sprutar vatten från olika ställen, finns några små rutschklanor mm. Perfekt för de mindre barnen.

I den lite större pooldelen finns det en vågpool, en fors, en klättervägg, en utepool där det går en ström runt som man kan flyta med. Den djupaste delen var 1,6 m. För vår äldsta var dessa inget problem, hon tyckte alla delar var roliga. Dock var klätterväggen alldeles för svår för henne. Vå minsta tyckte det var lite läskigt och höll hellre till i den lilla poolen :-)

Det finns 3 vattenrutschkanor. Familjefavoriten var Magic Eye där man kan välja att åka med ring eller utan och det var inga problem att sitta 4 på rad och åka. Då det inte var några köer åkte vi den minst 20 gånger :-)

Dom andra 2 vattenrutschkanorna var lite för läskiga för båda våra barn. Den ena, 3G Turbo, gick vansinnigt fort men var riktigt rolig. Den andra var häftig, Black Hole, där man först åker i en tunnel och plötsligt blir det kolsvart och man ser ingenting förrän det uppstår en del ljuseffekter mm.

Maten på restaurangen var riktigt god också. Överlag en riktigt bra upplevelse men tror att en stor del av den var tack vare att det inte var några köer. För som sagt ett ganska litet bad och ganska nedgånget men väl värt ett besök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se