En dag på Den blå planet i Köpenhamn!
Annons
Reseberättelse:

En dag på Den blå planet i Köpenhamn!

(Danmark, Köpenhamn, Den blå planet)

Oj vad spännande!

Vi är en familj på två vuxna och två barn på 1 och 3 år som besökte den blå planet. Ett gigantiskt område med massa olika akvarie med fiskar och djur från världens alla hörn!

vi började vår dag med att titta på havsuttrarna som blev matade och visade konster! Uppskattat men mycket folk så svårt för barnen att se och förstå språket då de berättade på danska och engelska. 

Vidare så lockade alla färgglada fiskar och 1-åringen var väldigt fascinerad! Han stod en lång stund och bara tittade! 3-åringen tröttnade relativt snabbt men det fanns hela tiden nya akvarie med nya/andra fiskar att titta på! 

Ett stort plus är att de byggt en u-båt som barnen får leka i och det gillade verkligen våra barn! De lekte, tryckte på knappar och lekte och lekte! 

Därefter var de dax för lunch, hade fått tips sedan innan att restaurangen servederade dyr mat så vi hade matsäck med oss. Det stämde med dyr mat i restaurangen och väldigt lång väntetid så vi var glada att vi hade matsäck med oss. Dock var det inte så jättemycket plats åt ”matsäcks-gäster” men ett tips är att gå upp på andra våningen där de har inrett ett lekrum där man kan leka med kuddar, rita, pyssla och ha en fantastisk utsikt! Där är även bord att sitta och äta vid!

våra barn älskade att vara i lekrummet, så där spenderades mycket tid. 

Vi fortsatte sedan att titta på fiskar, men intresset hos barnen hade då svalnat. vi upplevde att barnen ska vara lite äldre än våra för att tillgodose sig ordentligt med utflykten. Vi försökte klappa fiskar, väldigt svårt med skygga fiskar. En otroligt fin och välskött anläggning som man absolut kan tillbringa en hel dag vid!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se