En dag på Minivärlden i Ljungby
Annons
Reseberättelse:

En dag på Minivärlden i Ljungby

(Sverige, Ljungby, Minivärlden)

Lekhörna

Modelljänrväg

Minilok

Familjen skulle en varm sommardag besöka Minivärlden i Ljungby med våra två barn på 4 år och 1 ½ år. Vi hade inte besökt denna attraktion tidigare och det var med pirr i magen vi åkte dit. Minivärlden är belägen i ett industriområde i Ljungby, väldigt lätt att hitta då det var skyltat en bra bit ifrån. Gratis parkering. Först kommer man in vid entrén där det finns gamla fina saker från tåg. Även en del bilder från invigningen. Kommer sedan in i ett rum med en större uppbyggd Brio tågbana, till barnens förtjusning. I nästa rum står en livs levande konduktör som klipper våran biljett och sedan är det fritt fram att undersöka hela Minivärlden. Det är en stor utställning med en uppbyggd modelljärnväg,helt plötsligt så släcks ljuste i rummet och det blir nattkörning. För barnen finns det robotar att leka med, smår figurer att mål eller träd som ska stå i det nya landskapet som byggs upp just nu, Småland. Finns även en del tåg som man själv får köra samt ett mindre tåg uppställt där man kan klä ut sig till stings och sedan fotograferas framför. Mycket trevlig personal som gärna berättar om utställningen samt de olika stationerna på banan. Detta utflyktsmål kan rekommenderas för de lite äldre barnen eller om man har mycket tågintresserade barn. Våra barn hade dock roligt och vi stannande ungefär 1 ½ timme. Minivärlden rymmer även ett café, sovenirshop samt har en tipspromenad.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se