Legohouse
Annons
Reseberättelse:

Legohouse

(Danmark, Billund, LEGO® House)

Vilken otrolig upplevelse vi hade på Legohouse, cooolt....mamma var det första mina söner sa i kör när vi kom fram till Legohouse.

Hela byggnaden ser ut som ett gigantiskt legobygge och båda pojkarna 4år och 8 år konstaterade direkt att precis så ska de bygga sina hus när de blir vuxna. Känns modernt och helt tidsenligt. Modernt med hög takhöjd, en bas av kritvitt med riktiga färgstänk. Klassiska legofärger rött, blått, grönt och gult. Man blir både imponerad och inspirerad direkt vid ankomst.

När du kommer in i byggnaden möts du av en enorm entrehall, som har en riktig känsla av modernt museum över sig. På bottenplan ryms entren, ett cafe, en shop och en restaurang. Här hittar du också toaletter, skåp att hyra in saker i.

Vi valde att äta på restaurangen, lite åt det dyrare hållet, men mycket betalar man för själva upplevelsen. Vid varje bord finns en liten skärm där man själv sköter beställningen, sedan så får man en meny och en liten påse legobitar. Varje bit symboliserar en komponent i måltiden så som nudlar, fisk eller kokta grönsaker. Sedan gäller det helt enkelt att bygga sin egen måltid och lägga den i en liten lådan under skärmen och då går signalen direkt till köket.

Allt går att följa via skärmen i form av en legofilm där kockarna självklart är legogubbar. Perfekt distraktion för hungriga barn med lite tålamod. Efter en stund får man en signal från kockarna i köket att maten är klar att hämtas, då kommer den ut i en stor legokloss på en berg-och dalbane räls från köket, ner till två legorobotar som serverar dig din låda. En häftig upplevelse men maten kändes lite väl vuxen, ångkokt fisk med kaprissmör, kycklingklubba, nudlar med sedamfrön. Vi hade gärna sett klassiska barnfavoriter som nuggets och pommes eller spagetti och kötträrssås.

Efter att vi hade ätit klart så var det dags att gå in i själva lego avdelningen. Modernt så skriver man ut egna entrearmband med namn i en automat och fäster dem runt handleden, med dessa kan man sedan dokumentera och ta kort på sina skapelser i fotostationer runt om i byggnaden.

Själva entren in i legovärlden går via en trappa i flera våningar, trappan slingrar sig upp runt ett enormt träd helt byggt i lego. På varje trädkrona som man passerar på väg upp så göms en ny legovärld. Ett klockrent sätt att bygga upp stämningen på väg in. Imponerande och inspirerande på samma gång.

Legohouse är uppbyggt i flera våningar med en mängder av aktiviter att sätta tänderna i: mosaikbygge, stopmotion filmer, programering av legorobotar, bilbygge med bilbana, bygga städer i interaktiv projicering, bygga fiskar och skanna in för att se i akvariet på väggen, bygga insekter, bygga halsband, bygga blommor mm. mm.

Man kunde se hur kugghjulen snurrade i huvudet på sönerna och vi vuxna kunde inte låta bli att sätta ihop någon legokloss här och där. Verkligen tydligt att det bara är fantasin som sätter gränser.

Vi vuxna uppskattar verkligen en park/attraktion som ger barnen någonting i form av kreativitet eller skapande och inte bara stress och färdig serverade attraktioner som majoriteten av parker erbjuder barn. Här går det ut på barnens skapande. Personalen är jätte trevlig och pratar direkt till barnen och bjuder in dem till legobyggen. Vi vuxna kommer i andra hand.

Alla aktiviteter ingår i entren vilket är väldigt bra, inga ytterligare avgifter och man kan röra sig fritt mellan de olika våningsplanen och återkomma till alla aktiviteter, inga som helst problem att spendera en hel dag här.

Mina söners favorit var att bygga städer till projicerade gubbar, häftigt att bygga ett hus på en liten platta och lägga den på bordet och helt plötsligt så kommer några legogubbar springande och flyttar in i huset.

En fin avslutning på besöket, precis vid utgången så finns en inspirationsvägg, där de visar ett exempel på hur många olika kombinationer man kan bygga av endast 6st likadana bitar. Sedan  får man skanna sitt armband i en automat och där skrivs ett plastkort ut med ditt namn samt en slumpvis vald legokombination just till dig. Efter det så får man gå förbi en maskin som tillverkar legobitar och ta med sig en påse med bitar rykande färska. Barnen tyckte att det kändes som ett lyxigt avslut på dagen.

Hela huset känns lätt, modernt och lättillgängligt  med hissar mellan alla våningarna. Väl värt ett besök. Rekommenderar från 4 år och uppåt, finns också några duplo hörnor men med så mycket smålego i omlopp så är risken stor att små barn stoppar något i munnen. Men mysigt för yngre syskon att hänga i duplo avdelningen medan äldre barn bygger.

Det finns en legoshop på entreplan men lite dyrt, som det mesta i Danmark på grund av valutan. Det fanns även spännande nya set och prylar som vi aldrig sett förrut, för den mindre plånboken så någon liten souvenir blev det.  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se