En ny upplevelse på Givskud Zoo
Annons
Reseberättelse:

En ny upplevelse på Givskud Zoo

(Danmark , Give, Givskud Zoo)

Vi fick i uppdrag att besöka Givskud-zoo som är ett vildmarks-zoo i Danmark. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss men blev positivt överraskade, det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga!

Det fanns mycket att se och dessutom på nära håll: exotiska djur såsom lejon, elefanter, giraffer, gorillor, zebeor, kameler, vargar och mycket mer.

Utöver djur man vanligtvis inte ser fanns det även väldigt fina lekplatser för stora & små på alla sektioner (man kan säga att djurparken är uppdelad i 3 sektioner).

Man kunde även resa tillbaka i tiden genom att se på utställningen om istiden och besöka dinosarieparken! Det var mysigt att gå omkring och titta på istiden även om just den delen inte var favoriten. Dinosarieparken däremot - wow! Man går en promenad i en park med dinosaurier i verklig storlek (de var väldigt stora i alla fall!). Det fanns faktaskyltar längs med vägen om de olika arterna, de fanns även på engelska. Avslutningsvis fanns ett område där man kunde gräva efter fossiler och prova på lite olika saker. Den delen var helt klart mest uppskattad av barnen.

För er som bor i närheten och har fått ett Happy pass kan jag tipsa om en gratis aktivitet man kan boka på Givskud-zoo. När vi besökte parken fick barnen (bokas enkelt över internet minst en dag i förväg) vara djurskötare för en stund! Barnen samlades runt en arbetsbänk i trä där de med hjälp av sina föräldrar fick skära morötter, äpplen och kasta de i hinkar. När den sysslan var klar fick de kasta maten direkt ner till vattenbufflarna! När vi kom dit fick alla barn en reflexväst med djurparkens logga (som de även fick ta med sig hem) samt ett diplom när uppdraget var slutfört. Verkligen en aktivitet som satte guldkant på besöket!

En annan familjebonus som fanns på plats var att man fick låna en träskrinda utan kostnad, smidigt och roligt för barnen!

Som jag nämnde tidigare är djurparken uppdelad i 3 sektioner, man tar sig mellan dessa (och kör i zafari-delen under tiden) med bil eller djurparkens buss. Vi valde att  åka med djurparkens buss och detta var tyvärr det som gjorde att betyget halkade ner till en 9 istället för att bli en fullpoängare.

Det var lite dyrare än att köra egen bil, vi betalade 40 dkr per person så totalt 160 dkr för oss 4. Det var förvisso mysigt att åka buss och smidigare för barnen än bil eftersom sikten blir bättre MEN friheten med egen bil hade vi föredragit så här i efterhand.

När vi stannade på sektion 2 fick vi 1h egentid innan bussen skulle köra vidare. Där fanns en restaurang med magisk utsikt, en gigantisk & fin lekplats samt 3 områden att gå runt och titta på djur. Vi hann inte med allt vi ville göra och det blev väldigt knöligt att gå tillbaka sen. Det var och andra sidan det enda negativa på besöket.

På det stora hela var hela familjen väldigt nöjda med besöket och vi hade en fantastisk dag på Givskud-zoo!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se