Astrid Lindgrens värld
Annons
Reseberättelse:

Astrid Lindgrens värld

(Sverige, Värnamo, Astrid Lindgrens värld)

Uppmärkningsband

Törnrosdalen - En av Bröderna Lejonhjärtas scen - Gott om plats för publiken

Bröderna Lejonhjärta

Den lilla staden - Här älskar barnen att springa omkring och upptäcka

Innan ni bestämmer er för att åka till ALV ska ni bestämma om ni skall åka en eller flera dagar. Vill ni ha uppleva alla Astrid Lindgren figurer så måste ni välja mer än 1 dag, ni kommer inte hinna med att se alla teaterföreställningar annars. Till exempel Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta gör 4-5 teater uppträdande per dag och speglar böckernas saga. Vill man inte se hela berättelserna kan man naturligtvis hoppa mellan föreställningarna men det kräver viss planering om ni ska hinna med allt.

Därför vill jag plussa för ALV appen som är lättnavigerad och håller koll på alla föreställningarna samt vart du är i parken, vart allt ligger. En komplett hjälpguide för ditt besök.

Vi valde att hänga på låset för att få ut maximalt av vår dag. Vi valde att åka på sommarens varmaste dag så vi visste att det skulle bli varmt. När vi ankommer till ALV så slussas man in till parkeringen i flera filer. Det flyter på smidigt och de som tar betalt är snabba att hantera varje bil. 50 kr/dagkostar det att parkera och det går att köpa en parkeringsbiljett via webben som du kan visa upp i din telefon. När vi kommer in till parken så möts man upp av guider man kan fråga om allt som rör ens besök, det finns t.ex. skrindor att hyra för 30 kr/dag och naturligtvis de viktiga namnbanden för barnen runt handleden finns väl synliga. 

Våra barn är 7 och 9 år och har varit på ALV 1 gång tidigare så vi valde att inrikta oss på Bröderna Lejonhjärta denna gång, men lite avstickare till Emil-världen och Pippi-världen. Det är det som är tjusningen med parken, den känns väldigt stor med mycket ytor och fantastiska miljöer som tar en direkt in i sagornas värld, men allt ligger så nära varandra. Naturligtvis blir det endel promenader mellan de olika sagovärldarna, speciellt om man är liten och inte orkar, men det är väl värt alla steg som man tar.

Vi kollar snabbt programmet och ser att Bröderna Lejonhjärta har 5 teaterföreställningar under dagen med start bara 1 timma efter insläpp och en timma innan stängning. De har två scener, Körsbärsdalen och Törnrosdalen, fantastiskt uppbyggd miljö där alla får gå omkring och titta i husen och utforska utrymmena som skådespelarna använder som scen sedan.

Otroligt välgjort och välbyggt. Läktaren för publiken är väl tilltagen men skuggplatserna blir snabbt tagna och till stor del sitter publiken i gassande sol denna dag vilket ibland gör det till olidligt varmt. Skådespelarna levererar ändå och tycks inte nämnvärt påverkade av den stekande solen utan bjuder publiken på otroligt bra shower. 

Det är väl därför ALV alltid får så bra recensioner, deras personal och skådespelare vill verkligen att du ska få en dag att minnas och ger 100 % för att lyckas. Showerna är mellan 15-25 minuter långa och efter dessa så får all publik komma ner och ”mingla” med skådespelarna och få en än mer oförglömlig upplevelse. 

Vill man ha bra platser på en dag då det är så varmt som denna dag eller ännu mera folk så får man räkna med att vara på plats på läktaren 15-30 minuter innan för det blir snabbt fullt. Dock så ser man bra på alla platser.

Det finns gott om matställen inne på området. Frukostbuffé, pannkaksbuffé, hemlagade köttbullar med mos, korv med bröd, raggmunk med fläsk m.m. Ren husmanskost i olika restauranger runt parken eller caféer/fikaställen om man förderar det till helt ok priser. Det finns även gott om toaletter runt om i parken och de är fräscha och välstädade trots att det är många besökare. 

Vi hade med oss en omgång mellanmål in eftersom det finns så otroligt många trevliga sittplatser runt om i parken, de praktisk taget uppmuntrar besökarna att ha med fikakorg då dagarna blir långa. När vi sen åt så blev det runt 14:30 tiden på Majkens restaurang vilket visade sig vara ett vinnande koncept. Stora portioner med möjlighet att ta mer, vi var proppmätta när vi kom ut därifrån.

Eftersom vi valde spåret Bröderna Lejonhjärta så planerade vi dagen efter deras teaterföreställningar men vi han med väldigt mycket ändå. Barnen hann se en Emilshow, Pippishow och leka i den lilla staden, Mattisborgen och alla de lekplatserna som finns i parken. En dag som denna var det även extra skönt att svalka fötterna på de vattenställena som tillät detta i de uppbyggda sagovärldarna, badläge även för det minsta (ta med ombyte eller badkläder!!)

En perfekt dag summerar vi den i bilen påväg hem när vi lämnat parken vid stängning. 8 timmar i parken i gassande sol gör att vi var rätt så slut men det var det klart värt!

Plus +

Närheten till allt

De fantastiska skådespelarna

Möjligheten för barnen att få leka i de uppbyggda världarna

Den goda maten som restaurangerna erbjuder

Möjligheten att sitta ner å vila/fika mellan världarna

Minus –

Att inte hinna med allt man vill på en dag

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se