Testfamilj på Kokpunkten Actionbad
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Kokpunkten Actionbad

(Sverige, Västerås, Kokpunkten Actionbad)

Barnen älskade den härliga, vattensprutande svampen i Kokpunktens barnland

Vattenlek i mängder oavsett ålder på Kokpunkten Actionbad

Vattennivåer mellan ytplask och 20 cm, generösa ytor och upplevelser även för badets minsta besökare

Det var lätt att hitta till Actionbadet som erbjöd en stor parkering med SMS-parkeringsmöjlighet, 12 kr/timme.

Fräck layout och snygg design, disco-vibbar direkt innanför grindarna. Actionbadet har anammat den smarta lösningen med armband till varje besökare, som fungerar för in- och utcheckning, låsning av de rymliga omklädningsrummens skåp och betalning av mat och dryck. 

Utbudet av mat var bra, det fanns något för alla, dessutom tydliga med att även du som kund med allergi har valmöjligheter i menyn. Fantastisk vy över hamnen från serveringen, dessutom samma vy från den häftiga, varma utepoolen med bubbelbad i ett hörn, placerad på sjätte våningen! Många toaletter finns strategiskt utplacerade över hela anläggningen. Dessutom fanns det ett generöst antal barnstolar vid de platser man kan tänkas behöva dem.

När vi anlände till badet var det nära 300 personer incheckade. Trots detta kändes det inte trångt och köerna till rutscharna var inte belastande långa. När vi sex timmar senare, strax innan stängning, lämnade badet kändes det som om vi hade badet för oss själva.

Barnavdelningen på Actionbadet var varm, byggd i olika nivåer och vattendjup med 20 cm som högst för att passa alla och vara perfekt för hela familjen. Där fanns mycket att testa på och leka med, roligt för alla. Den långa rutschbanan på barnavdelningen, som tyvärr är det enda av allt skoj på barnavdelningen som visas på Actionbadets hemsida, fungerade även för små barn. Därför slår vår familj ett extra slag för denna avdelning, då den är generöst byggd och kompletterar badet till en fantastisk upplevelse för hela familjen, oavsett ålder!

Hela upplevelsepoolen bjöd på mycket att utforska! Vattendjupet varierar mellan ankelhögt och 1,5 m. Att som förälder alltid kunna stå på botten kändes säkert. I poolen finns regn, vattenfall, bubbel, sittplatser, klättervägg och en nästan 360 graders actionbio i ett runt rum. Treåringen uppskattade både bio och rum, då han även kunde hoppa på pallarna som fanns en bit under vattenytan, lagom för honom att öva simning mellan.

Barnen älskade även den starka strömmen i mitten på upplevelsepoolen. Båda använde armpuffar (vilket jag rekommenderar om du inte har barn som bottnar) och åkte skrattandes runt i strömmen outtröttliga. Att ta sig ur strömmen blev närmast en sport, försöket var tvunget att planeras och pareras för att inte sugas in i igen! Det blev många glada tjut här.

Trapphuset upp till vattenrutscharna var uppvärmt. Fantastiskt! Det finns även hiss för barnvagnar och besökare som inte klarar att gå i trapporna.

Barnens absoluta favorit blev Inside Out, en bred vattenrutsch där man sitter i ringar och åker i lagom hastighet genom en mönstrad tunnel.

Actionbadet har rekommenderade åldrar på sina åk men är tydliga med att det är du som förälder, efter att själv ha testat rutschen, som bestämmer om ditt barn klarar av att åka. Inside Out har en rekommenderad ålder på sju år men båda våra barn på tre och fem år åkte tillsammans med oss och älskade den!

Även Double Racer, en vattenrutsch som används vid SM i vattenrutsch, åktes av femåringen. Låt den inte skrämma dig -  vi åker fortare i vattenrutschen i vår lokala simhall!

Boomerang gav precis vad den utlovade; en adrenalinkick. I skenet av att bara låta dig åka fram och tillbaka i något som liknar en gigantisk skateboardramp skickas du ut för ett stup i en djävulsk fart! Jag trodde att jag skulle slå fötterna i taket! Har du actionälskande ungdomar kommer denna att uppskattas. Den går snabbt, är snabbt avklarad och du är redo för nästa åk. Extra plus ger vi till Actionbadet i deras beslut att ha Boomerang övervakad av en actionguide vid starten. Då simkunniga tolvåringar får lov att besöka badet utan föräldrar såg vi tonåringar som tog mindre bra beslut och bland annat åkte andra rutschar i klungor. Detta hade i Boomerang varit förenat med absolut livsfara. Även om badet är övervakat tack vare kameror och vakterna kommunicerar genom högtalarna gav det oss en trygghet att veta att de gjorde sig extra synliga när de ansåg att det behövdes.

Black River gav ett härligt gung med mindre svallvågor i totalt mörker som resultat. Inget för dem små, men vi vuxna tyckte att den var bra.

 

Barnens egna ord om Kokpunkten:

 

Bella, 5 år:

"Det var superbra färg på armbanden (rosa) och roligt att vi kunde låsa skåpen med dem. Bastun var skön och det var roligt att jag kunde hälla på vatten på bastustenarna själv. Det var roligt att tävla med pappa i Double Racer. Barnrutschekanan var lång och snabb. Discopoolen var häftig! Strömmen snurrade runt, runt, runt och var superrolig! Och det var bra att vi fick låna stora badringar att leka med och svampen som sprutade vatten i barnlandet var härlig. Utomhuspoolen var häftig och det var roligt att stänga dörren och dyka under den för att komma in igen. Klätterväggen tyckte jag också om. Absolut bäst var Inside Out och det var häftigt att armbanden skulle läggas i en låda som öppnades när vi skulle gå ut!"

 

Sam, 3 år:

"Vattenbion tyckte jag om! För jag kunde stå där själv på pallarna. Barnpoolen var bra. Det var roligt att hoppa i den stora poolen!"

 

Ett actionbad sprängfyllt med upplevelser för hela familjen, ung som gammal!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se