Falu gruva
Annons
Reseberättelse:

Falu gruva

(Sverige, Falun, Falu gruva)

Översikt

Småhusen

Museet

Vi, två vuxna och två barn på 7 och 10 år, besökte Falu gruva. Vi kom dit en stund innan vår bokade guidade tur i gruvan så vi passade på att utforska omgivningarna lite. Vi kollade så klart in innegården där det fanns små hus med olika innehåll att upptäcka. Vi gick också in i museet där vi såg en ca 20 min lång film om gruvan. Det passade våra barn bra för när vi sedan var nere i gruvan blev det lite repetition och barnen kom ihåg vad som sagts på filmen. Gruvturen var bra anpassad för barnen. Rekommenderad ålder var minst tre år och tyvärr så var det besökare där som inte respekterat detta vilket resulterade i en hel del väntande på att korta ben skulle hinna fram till mötesplatsen innan guiden kunde fortsätta turen. Vi tillbringade ca 2,5 timme på plats, varav guidade turen tog en timme,  och det var ganska lagom. Det vi missade var tåget som man kan åka med ett varv på området.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se