Testar Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Testar Sommarland Själland

(Danmark, Sommarland Själland)

Labyrinten var en av höjdpunkterna

Att köra gocart ingick i entrépriset

Jungelsafari, kul tyckte de äldre barnen

Vi reste från Göteborg en tidig sommarmorgon och åkte via Öresundsbron över till Danmark där vi hade bokat en natt på hotell på Scandic i Ringstedt. Två vuxna och fyra barn (4, 9 och 12 år gamla) checkade in för att sedan ta en promenad till Ringstedt Outlet som låg 200 meter från hotellet. Morgonen efter packade vi bilen och begav oss mot Själland sommarland. Det tog drygt 1 timme att köra från Ringstedt. Det var bra skyltat och lätt att hitta även om man inte kunde se sommarlandet från vägen. Man betalade entrén vid parkeringen och sen var det fritt fram att prova allt.

 

Det första området vi stötte på var anpassat för lite yngre barn. Små karuseller, hoppkuddar, linbana (som även de äldre tyckte var rolig). Trots att vi hade en 4-åring med så stannade vi inte särskilt länge här utan ville vidare in i parken.

 

I anslutning till området för yngre barn så fanns det en stor plats som man kunde äta sin medhavda picknick / fika.

 

Längst in i parken kunde man hitta ”Amazonas-landet”. Förutom vattenparken så var detta favoriten för alla barnen. Det fanns en lång labyrint som alla tyckte var kul och lite spännande. Vi åkte ”Jungelsafari ” en båttur genom ett amazonas med med uppbyggda miljöer och dockor av olika slag som rörde på sig. Det var lite läskig tyckte 4-åringen, men de andra gillade turen.

 

Man kunde också prova på att köra go-cart. Fanns två varianter; en för lite större barn och en som gick lite långsammare för de yngre.

 

Vi testade vattenparken på eftermiddagen, tyvärr hade solen försvunnit och temperaturen sjunkit lite grann. Men barnen tyckte det var toppen ändå. Det fanns vattenrutschkanor i olika storlekar. Ett område för yngre barn med små rutschkanor. Nackdelen var att vattnet i poolerna var rätt kallt så efter en stund frös vi alla och valde att gå vidare på nya äventyr.

 

Vi avslutade dagen med att klättra i höghöjdsbanan (rätt lång kö till den) och sen en runda minigolf som låg precis vid utgången.

 

Parken är relativt stor och det kan vara svårt att hinna med allt om man åker mitt i sommaren, då det tenderar att bli kö till populära aktiviteter. Över lag så kändes parken mer anpassat för något yngre barn mellan 4-10 år, men givetvis är det väldigt beroende på tycke och smak.

 

Plus: Parkeringen låg innanför entrén så bilen var lätt tillgänglig hela dagen om man ville hämta picknick, badkläder etc.

 

Minus: För få karuseller tyckte det äldre barnen. Kallt i vattnet i vattenparken.

 

Övrigt: Kom så tidigt som möjligt, dagen går fort och vissa aktiviteter tar längre tid än andra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se