En dag på Själlands sommarland
Annons
Reseberättelse:

En dag på Själlands sommarland

(Danmark, Norra Asmindrup, Sommarland Själland)

Det löse hjul, tur nummer sex

Badlandet för de mindre barnen

Höghöjdsbanan, längst upp ska man vara!

Sofia flög säkert fem gånger!

Måndagen den 25:e juni tog vår campingtur oss till Själlands sommarland där vi spenderade dagen som testfamilj. Vi campade några nätter i Holbaek och kunde därför välja dag efter väder. Denna dag var det 22 grader i luften men lite molnigt. Familjen består av två vuxna och tre barn, 4, 10 och 14 år gamla.

När man kör in i nöjesparken så parkerar man inne på området så man har hela tiden tillgång till sin bil. Vi lämnade därför jackorna i bilen men hyrde en skrinda vid ingången så vi kunde få med oss vår picknick och ba dkläder. Det kostade 100 DKK och de tog inte kort så det är smart att ta med lite kontanter, 40 DKK var deposition.

Äntligen var vi där! Detta hade barnen längtat efter under hela campingturen! Efter att ha rest runt på Nordjylland och tvingats med till en fyr, Skagen och andra tråkigheter så skulle de få uppleva en ny nöjespark.

De hittar höghöjdsbanan omedelbart och då vi är där så tidigt på morgonen så har inte karusellerna öppnat ännu, men höghöjdsbanan är igång och det är ingen kö! Alla barnen inklusive mamma klättrar. De två mindre barnen tycker det är lite för läskigt men tonåringen och mamma klättrar runt en lång stund.

De små vill inte vänta och sticker iväg till studsmattorna och hoppar tills vi är klara. Det finns säkert 20 stycken nergrävda studsmattor i närheten och då de danska barnen inte har sommarlov ännu så är 19 lediga. Parken ekar tom och vi inser att köer är inget vi kommer behöva oroa oss för. Samtliga barn hoppar på varsin studsmatta och päronen ligger i gräset och slappar. Vi inser att det redan gått en timme och vi har klättrat och hoppat lite grann och en studsmatta har vi ju hemma. Vi måste komma igång3D

Vi åker flera attraktioner. Det finns en berg och dalbana med loop för de större barnen och den äldsta pojken väntar ivrigt på att den ska öppna. Det visar sig dock att de bara kör en tur om minst fyra vill åka. En vuxen måste vara kvar med de mindre barnen vilket innebär att vi får vänta på två till som vill åka. Vi väntar en stund och tillslut kommer två åksugna till. Vi kan ju inte stå och vänta på andra gäster så när turen är slut tar vi oss vidare genom parken. 14-åringens favoritattraktion var Det löse hjul, 10-åringens favorit var en mindre berg och dalbana som hette Vildbassen och 4-åringen hade tre favoriter, Totempålen, de mekaniska hästarna och de små bilarna som hon kunde köra runt själv.

Efter mycket åkande är det dags för lunch. Vi sätter oss vid en liten sjö där de har fullt av fina picknickbord där man kan äta. När de små barnen ätit upp leker de på en träbåt så vi andra kan äta i lugn och ro. Vi tar beslutet att det är dags att bada medan det är som varmast så vi samlar ihop oss och går mot Den blå lagunen.

På vägen dit fastnar vi vid 3D-bion och karamellkokeriet. Vi ser två filmer på raken då vi är ensamma även där. Den ena filmen får vi följa pingviner som åker runt i ett island och i den andra filmen är det dinosaurier. Nu bestämmer vi oss för att ignorera allt och gå till badlandet.

Utanför badlandet får vi ställa vår skrinda på en parkering som inte var särskilt billig, kändes lite onödigt i efterhand då vi ändå inte lämnade några värdesaker där. Vi kommer in i badlandet och då går solen i moln. Det är fortfarande varmt ute men det är ganska långt att gå från det man kommer ner i vattnet till dess man kan åka igen så barnen åker några gånger och fryser sedan för mycket för att kunna fortsätta åka. Det är riktigt kallt i vattnet så inte heller där kan man värma sig. Det slutar med att tonåringen som ääälskar vattenland åker två gånger och går sedan upp, den lilla fyraåringen leker en stund på den delen för mindre barn tillsammans med mamma och 10-åringen står ut längst och åker åtminstone 30 minuter. Även här var vi nästan ensamma då det faktiskt var lite för kallt i vattnet. Vi sitter i solstolarna och värmer oss en stund och när värmen är tillbaka lämnar vi badlandet för att äta glass!

Det finns många fina ställen att fika och köpa glass på, god var den också. Det finns också flera ställen att äta på men då vi hade med oss en rejäl lunch så testade vi aldrig någon mat. Det fanns gott om toaletter men trots att parken inte hade så många gäster så var de inte särskilt välstädade.

När fikastunden är över vill barnen tillbaka till studsmattorna och på vägen dit vill de åka fler attraktioner. Detta gör att vi missar en del saker men barnen är nöjda. Tonåringen har i princip dissat allt utom några få attraktioner, höghöjdsbanan och studsmattorna så det är mycket för hans skull vi går tillbaka.

Barnen åker runt i de små bilarna som finns för de mindre barnen i säkert 20 minuter, åker Vildbassen flera gånger och hoppar studsmatta. Nu känns det som att det har blivit fler gäster i parken men det är fortfarande lugnt. Helt plötsligt är klockan sex på kvällen, barnen är nöjda och päronen är supertrötta så vi sätter oss i bilen och åker tillbaka till campingen.

Där passar barnen på att bada i den uppvärmda poolen medan mamman lagar middag och sedan somnar vi alla helt utslagna men nöjda i tältet.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se