Annons
Reseberättelse:

Barnens gård, utektiviteter som kan roa barnen en hel dag.

(Sverige, Lyckeby, Barnens gård)

Skördetröska som lek

Hölasset

Vattenland

Vi som besökte Barnens gård för dagen var jag mamma, barnens pappa och våra två tjejer 3 & 5 år gamla.

När vi såg stället från vägen så såg det ganska så litet ut och vi tänkte att det här går man över snart. Men när vi kom in genom entrén så såg vi att det fanns en hel del som inte syntes från vägen. Barnen blev helt lysriska när de kom in och visste inte riktigt var de ville börja. Men vi startade från när man kommer in och då skulle de ju prova på att köra elgrävskoporna. Så kul tyckte båda barnen och vår stora tjej fick snart kläm på hur man skulle göra. Så mycket man ville testa med en gång och på samma ställe fanns också en linbana och gungor till barnens glädje. Precis bredvid fanns också en stor skördetröska som man kunda klättra omkring på och åka ner från i olika rutschkanor. 

Efter klättring och kanåkning så kom ju nästa höjdpunkt, man kunde köra elbilar/traktorer på en uppgjord väg, så kul att se barnens glädje när de kunde ta sig fram själva och köra på vägen precis som mamma och pappa gör =)

Studsmattor, klätterbanor och uppblåsbara rutschkanor blev också en hit. Där sprang barnen omkring och roade sig och hoppade för glatta livet.

Vi hade ju tur så precis när vi var vid getterna så var det dags för mat så barnen fick hjälpa till att mata getterna, grisarna, hönsen och kaninerna. Lyckliga barn som kunde göra allt detta på samma ställe. 

Lunchen intog vi på restaurangen för att få upp lite energi igen och sedan bar det av mot vattenlandet. Där spenderade vi flera timmar med att bada i den lilla poolen och klättra upp i den uppblåsbara hoppbubblan där man kunde klättra upp, hoppa på toppen och sedan glida ner i vattnet. Vår minsta dotters favorit i vattenlandet var när man lånade en vattenring och åkte ner för "forsen" och sedan gled runt i strömmen, detta gjordes många, många gånger. Vår stora dotters favorit var den största vattenrutschbanan där man också satt på en vattenring och åkte den 120 meter långa vattenrutschkanan och sedan kommer ut i strömmen och glider runt ett varv. Denna åktes också flertalet gånger och glädjen över vattenlandet var ett faktum. 

Efter bad och vattenlek ville vi passa på att åka hölasset och titta på kossorna. Vem vill inte sitta på vagnen i höet bakom traktorn och få åka en sväng? 

Barnen ville så gärna också rida på en ponny och självklart så fanns ju det också så det gjorde vi i slutet på dagen.

Tjejerna var jättenöjda med dagen och vi föräldrar var lika trötta av all energi som vi gjorde av med på gårdens alla aktiviteter. När vi frågade tjejerna vad de gillade och inte gillade så fanns det inget som de inte tyckte om utan allt var bra. Favoriten över dagen var ändå vattenlandet och att få åka hölass.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Barnbiljett för 8,50€ på SEA LIFE Helsinki! (norm. barnpris 15€)
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
20% rabatt på entrén på Jump Malmö
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Universeum
Göteborg
Bakken – världens äldsta ...
Danmark
Furuviksparken
Gästrikland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se