Leksand Sommarland
Annons
Reseberättelse:

Leksand Sommarland

(Sverige, Leksand, Leksand Sommarland)

Klätterväggen

Drop’n’twist

Bag jump

Vi åkte till Leksand Sommarland helgen efter midsommar. Vi är jättenöjda med vår vistelse i parken. Med fördel tar man 2-dagars. Det finns så mycket att göra i parken för alla olika åldrar och man hinner inte riktigt på en dag. Barnen, 7 och 9 år tycker att det är jätteroligt i parken och de har njutit för fullt. Vi upplevde inte att det var långa köer någonstans utan allt flöt på. Vi kom dit till öppning och började med att köpa lås till skåpen nere vid badet samt köpa solstolar vid polen. Sedan begav vi oss till gokart-banan. Barnen var lite nervösa över att åka, men det släppte och båda två tyckte det var roligt. Andra aktiviteter som barnen gillade skarpt var hinderbanan och låghöjdsbanan. Lite karuseller hann vi även med före lunch, både larven och Drop’n’twist, samt studsmattorna. Medan äldsta åkte drop’n’twist (osäker på namnet) så passade den yngsta på att hoppa ner på stora luftkudden några omgångar. 

Lunchen intogs på Bäverhyddan, och vi hade ju läst en del missnöje om maten, men vi var mer än nöjda. Laxen var riktigt riktigt god!! Kan verkligen rekommendera den! Även grisen var jättegod. Barnen blev helnöjda över både pizza och pannkaka. Vi blev dock lite besvikna över papptallrikar och plastbestick (ur ett miljöperspektiv).

För den som vill ta med sig mat in i parken så fungerar även det väldigt bra. Mycket stora grönområden finns i parken där man kan sätta sig för att äta en medhavd picnic. Det finns även områden med bord och bänkar som man kan välja att sitta vid. Efter lunchen ställde vi in siktet på klätterväggen. Barnen klättrade länge, länge. Efter det begav vi oss till badet. Varmt i poolerna och lagom mycket folk när vi var där. Vi åkte ringarna, dock hade vi lite olyckor vid ringarna, den med repet över banan. En i familjen fastnade i repet och slog sig ganska mycket. Så där bör man vara lite försiktig. 

Tiden gick jättefort och helt plötsligt stängde parken. Hade gärna sett lite längre öppettider (10-17). Vi upplevde att vi inte riktigt hade hunnit med allt vi ville på en dag, så därför rekommenderar jag två dagar i parken. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se