Testfamilj på Navet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Navet

(Sverige , Borås, Navet)

Blev många små killar

Snurrigt värre

Meccano

Vi blev testfamilj och fick i uppdrag att besöka Navet Science Center i Borås. Vilket skulle bli en perfekt utflykt denna dag när vädret var ostadigt.

Barnen, trots sin ringa ålder, fann sig snabbt tillrätta och började undersöka de olika experimenten i första rummet som bla handlade om solenergi. 

När blicken lyftes och ordet vatten hördes fick de väldigt bråttom in i rummet där vattenexperimenten fanns. Att få pumpa, plaska och se ankorna flyta iväg var väldigt uppskattat. Blöta och glada fortsatte vi undersöka vad Navet hade att erbjuda.

Rummet med olika illusioner var lite svårare för barnen att uppskatta. Och där märktes det extra tydligt att de var lite för unga. Men vi vuxna tyckte det var intressant, speciellt Ames rum. 

Övervåningen blev favoriten där de kunde trycka på knappar och se hur meccanobyggena snurrade, flög och åkte upp och ner. Tyvärr var dom lite för små att bygga själva men de gjorde ett tappert försök med hjälp av oss vuxna. 

Vi avslutade dagen i den del som var lite lugnare där barnen kunde rita, läsa, pyssla och spela sällskapsspel. Här fanns gott om sittplatser och ett perfekt ställa att varva ner innan hemgång.

 

 

Kan verkligen rekommendera att besöka Navet och vi hade en jätte trevlig dag. Dock var nog barnen lite små även om dom fixade det mesta. Skulle nog säga att från 5 år är en lämplig ålder att besöka Navet. Trevlig och hjälpsam personal som mer än gärna visade hur experimenten fungerade. I entrén finns bord och bänkar där man kan äta sin medhavda matsäck eller köpa lättare fika. Toaletterna var fräscha och i entrén hade varje toalett ett eget tema vilket barnen tyckte var roligt.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se