En dag på Borås Djurpark
Annons
Reseberättelse:

En dag på Borås Djurpark

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Dino parken

Vattenlek

Vi är en testfamilj på fem personer. Två vuxna och tre barn i åldrarna 4,5 år, 9,5 år och 11,5 år.

Vi besökte Borås Djurpark en solig dag i början av juli. Det var absolut människor där men inte trångt, vare sig att ta sig fram eller att se djuren. Parken var lätt att lokalisera sig i och det var lätt att gå en runda så en kunde sa alla djuren.

Nästan alla djur var nära och synliga den här dagen, vilken tur vi hade! Vackra giraffer och ståtliga lejon.

Barnen älskade att gå in på bondgården och få klappa alla söta killingar, getter och grisar. Vi spelade på tre lotter i lottståndet vid bondgården och vann 3e pris på en av dom.  

Det fanns lättillgängliga och fräscha toaletter i hela parken. Endast vid Simbaland vi råkade ut för kö.

Många roliga rena fräscha lekplatsen, där spenderade vi iallafall ett par timmar. Särskilt roligt var enligt barnen Simbaland där det fanns vattenlek i parken. Tips!; Ta med badkläder och handduk! Simba gick runt och visade sig och barnen fick krama. Det var även en liten show med Simba men våra barn tyckte lekplatsen lockade mer. Vid parkerna fanns många bänkar med möjlighet att äta medhavd mat/fika. Parken bjöd verkligen in till att egen picknic var okej. Vi valde att grilla medhavd korv till lunch i grillstugan.

Det fanns iallafall två ställen där en tia behövdes för att gå igång tex grävmaskin i lekparken, så ett till tips, ha med en tia eller två!

Safaritåget tog oss på en guidad tur, tåget var gratis och inga långa väntetider att få kliva på. Barnen tyckte tåget var väldigt roligt. 

Det var lätt att ta sig runt med vagn och det fanns skrindor att låna.

Dino parken hade barnen sett fram emot och de äldre barnen blir lite besvikna, dem tyckte Borås djurparkhemsidan hade överskattat Dino parken. 4,5 åringen tyckte det var häftigt men vi var inte där någon längre stund. Det fanns en sandlåda där barnen kunde gräva efter dinosaurier men där var det fullt med barn så vi gjorde aldrig det.

Vi var i parken 5 h sedan kände sig barnen färdiga.

En mysig, lugn och ren park som får 9/10 poäng från oss. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se