Härlig dag på Experimentariet
Annons
Reseberättelse:

Härlig dag på Experimentariet

(Danmark, Köpenhamn, Experimentarium)

Vi besökte Experimentariet som en testfamilj men kan verkligen varmt rekommendera detta stället. Vi kommer åka tillbaka nästa år! Vi är en familj med 2 barn på 2 resp 5 år. Jag hade nog inte åkt dit med bara med min 2 åring även om hon hade en jättebra dag så är det mer anpassat till något äldre barn.  Det jag tyckte om med Experimentariet var att många övningar kan man göra på olika nivåer. Mina barn såg det mer som lek men det fanns en tanke med de olika saker som äldre barn hade lärt sig mycket på. Det tillkommer inga extra avgifter när man kommit in. Runt omkring de olika aktiviteterna finns sittplatser för trötta föräldrar. Experimentariet är uppdelat i flera olika områden. Allt sitter ihop men det är ändå tydliga gränser mellan de olika områdena. Vi hade med barnvagn men vi hittade bara en hiss. Där var ibland långa köer till hissen. Lätt att parkera i ett parkeringshus precis bredvid. Vi var där i 6 timmar. Trött men väldigt nöjd familj som åkte där ifrån.


Vi började på deras miniland. Som är anpassat för 1-5 år. Här tyckte barnen om att leka i deras kök/affär. Där kan man bla "källsortera", dvs stoppa i olika matvaror i olika fack. Där fanns även massa olika speglar, möjlighet till utklädnad mm. Där nere fanns det också en möjlighet till att äta sin medhavda mat. Det fanns ytterligare ett sådan området på ett annat våningsplan. På översta våningen fanns det en restaurang. Vi besökte aldrig den.


Efter miniland kom vi till ett jättestort område med massa olika former av vattenlek. Detta var uppskattat av barnen. Men tips till er andra, ta med extra tröja, lätt att blöta ner sig.


Där fanns även ett ställe där man kunde registrera sig som en grupp och därefter testa olika aktiviteter. Tex hur snabbt kan man få i en fotboll i olika hål? Vem orkar cykla längst och sen få ner sin puls snabbast? Hur mycket måste jag springa i ett “hamsterhjul” för att det ska motsvara olika maträtter?


Där fanns även en “byggarbetsplats” som var anpassat för 2-6år. Där tyckte mina barn om att vara. Här skulle de flytta bollar med hjälp av skottkärror, lyftkranar, band som startades av att man cyklade mm. Alla barnen hjälptes hela tiden åt.


Det min 5 åring uppskattade absolut bäst var deras ställe med bollbana som skulle symbolisera hur mycket koldioxid olika transportmedel förbrukade mellan Danmark och Asien. Barnen kunde flytta bollar med hjälp av båtar som gick att fylla med bollar. Men roligast var det när man stoppade i bollar i deras “rullband” som flyttade bollarna högt upp. Flera olika band gick runt omkring dem.


Där fanns också ett stort såpbubbelområde. Där kunde man testa att försöka göra stora bubblor, stoppa fingret genom en stor bubbla och tom testa hur det är att vara i en såpbubbla.


Vi testade även att vara inne i deras ljusbana. Där kunde man bla spela ljusharpa.


Hela dagen fanns det små föredrag/visningar. Vi hann själva bara vara på visningen av såpbubblorna. Men detta var uppskattat av hela familjen. Nackdelen var att hon pratade ganska mycket och eftersom det var på danska så förstod mina barn inte henne.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se