En heldag på Fårup Sommerland
Annons
Reseberättelse:

En heldag på Fårup Sommerland

(Danmark, Nordjylland, Fårup Sommerland)

Vår familj hade turen att bli testfamilj på Fårup Sommerland och besökte parken 16/7, mitt i högsäsongen. Det är verkligen bra att parkeringen ligger i nära anslutning till parken (precis utanför) och kostar inget extra. Vi anlände precis när parken öppnade och en liten kö hade bildats men det gick ändå smidigt att komma in. Våra barn är 9, 11 och 13 år. Vi började med att åka Falken, en aningen ryckig trä-bergochdalbana som är trevlig därefter åkte vi Orkanen, en annan bana som går igenom ett par tunnlar men är bekväm och härlig att åka, den ger lagom med "pirr" i magen. Vi åkte den fler gånger just för att den är så rolig. Det var mycket folk i parken men då den är stor upplevde vi inte det trångt att promenera runt där. Det är vackert att titta på all grönska och det finns gott om sittplatser runt om, även på restaurangerna. Ett par matställen erbjuder buffé men vi ansåg inte att det var riktigt prisvärt då barn över 140 cm betalar samma som vuxna (169 DKK) och våra barn äter inte särskilt mycket. Vi åt på en kombinerad restaurang som erbjöd hamburgare, tacos eller thaimat. Kostar en hel del mer än på hamburgerkedjorna i Sverige men smakade bra. Tips är att ta med sig mat då det finns gott om bord med bänkar att sitta och äta. Vi fortsatte dagen med att åka/testa de olika attraktionerna och kötiden varierade mellan 20-40 min för varje attraktion. Bion i 4D var helt ok men den tog ca 30 min när vi väl kommit in i biosalongen plus kötid utanför. Lynet, den snabbaste bergochdalbanan rekommenderas, den går fort men är skön att åka. Vad som också är bra med Fårup Sommerland är att det finns mycket annat roligt att göra där det inte krävs att stå i kö såsom flertalet studsmattor placerade på olika ställen, skjutbana med gevär där man får behålla måltavlan vilket sonen uppskattade. En jättestor hoppmatta finns också och lekpark för de yngre. Fårup Sommerland upplevs som välplanerad. Stor yta med massor av aktiviteter men ändå luftigt, grönt och vackert. Trevligt med lilla tåget som stannar på ett par ställen i parken och går att hoppa på enkelt för att slippa promenera fram och tillbaka. Ett par timmar tillbringades även på Vattenlandet där Wild river, banor där man åker i badring nedför 3 olika banor (väljer en bana i taget) och det var en liten kö att få tag på en badring men det var ok. Vågmaskinen var uppskattad också, där vattnet var 27 grader och 3 badvakter hade koll också. Mycket folk även här men ändå hann vi prova de flesta vattenatteaktionerna ändå. En heldag från parkens öppning fram till stängning var lite kort om tid, vi kände oss verkligen jättenöjda (alla i familjen) men ifall man har ambition att testa allt behövs nog 2 dagar. Rekommenderar ett besök i parken!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se