Minivärlden med tåg, tennsoldater, lego och robot
Annons
Reseberättelse:

Minivärlden med tåg, tennsoldater, lego och robot

(Sverige, Ljungby, Minivärlden Ljungby)

En berättelse om besök på minivärlden i Ljungby. Det finns en bit in mot centrum från E4:an. Det är lätt att hitta dit och sista biten är det skyltat. Parkering precis utanför entr'en. Det första vi ( farmor, farfar och nioårigt barnbarn) möts av är en dam som sköter biljettförsäljning och hälsar oss välkomna. Sedan vandrar man vidare till caf'e delen där en konduktör klipper våra biljetter innan vi får gå in i minivärlden. I minivärlden finns många tågbanor, en robotbana, historiska händelser med tennsoldater. legobilar och flera saker man kan göra själv såsom måla minifigurer, lägga om tågväxlar, vinka av tåg som stins och lyfta räls om man är stark. Tågbanorna är i olika skalor och storlekar. Där får man själv vara lokförare och köra tågen. En jätte anläggning bygd av entusiaster. Det finns också pågående byggnation av tågbanor som inte är färdig. Det visas historisk film från rälsbussen tid mellan Värnamo och Hässleholm. 

Efter att besökt alla rum återvände vi till Cafe't för att avnjuta en fika med frallor och kaffe för de vuxna och festis och glass för barnbarnet. Allt var till mycket humana priser. Även de sovenirer som såldes var prisvärlda.

Personalen var mycket trevliga och svarade på frågor och berättade om framförallt tåg och dess historia

Besöket varade i 2 timmar och var mycket trevligt. Barnbarnet tyckte det bästa var att få styra en minirobot

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se