Ett besök med nostalgi och framtid
Annons
Reseberättelse:

Ett besök med nostalgi och framtid

(Sverige, Ljungby, Minivärlden i LjungbyReseberättelse från Minivärlden i Ljungby Fredag den 19 juli gick färden mot Lj)

Konduktör som klipper biljett

Robotkörning

Målning av minifigurer

Växla spår

Reseberättelse från Minivärlden i Ljungby

Fredag den 19 juli gick färden mot Ljungby och Minivärlden som ligger en bit in mot centrum från E4:an. Inte alls svårt att hitta om man svänger av södra avfarten och tar vänster i andra rondellen. Sista biten är skyltad. Vi som gör besöket är farmor, farfar och nioårigt barnbarn.

Väl framkommen parkerar vi nästan intill entre’n. Max 50 meter att gå. Väl innanför dörren möts vi av en trevlig och behjälplig dam som säljer biljetter och ger information. Sedan fortsätter vi och kommer till cafe’t där vi möts av en skärmmössa beklädd biljettklippande konduktör. Som hälsar oss välkomna att fortsätta in i minivärlden.

Vi kommer in i en värld fylld av massor med tågbanor i olika storlekar. Tennsoldater som beskriver olika historiska händelser. Legobyggda bilar och en minirobot som man styra själv via en ipad. Det finns möjligheter att måla egna minifigurer och färga träd. I ett rum får man pröva på att lägga om en manuell spårväxel samt pröva sina krafter att lyfta en bit räls. Det finns modeller på tåg i olika skalor att bese.

Det som lockar först och mest är att styra roboten på en bana från start till mål. Det kräver en hel del finess. Därefter att köra de olika tågbanorna och trycka på olika specialfunktioner utefter landskapen där tågen tuffar fram. Spännande även för de vuxna med lite nostalgi från tidig barndom när den stora julklappen var ett Märklin tågbana. Det visades även film från forna tider på rälsbussen framfart från Värnamo och söder ut. Personalen var behjälplig med att visa och informera om de olika aktiviteterna på ett mycket trevligt sätt.

Efter att testat de mesta olika sakerna avslutades besöket med fika i Cafe’ delen där man kunde köpa frallor (jättegoda) kakor, glass, kaffe och läsk. Allt till humana priser. Souvenirer till försäljning fanns. Det var också till humana priser.

Besöket tog ca 2,5 timmar med fikat. Det var i gamla industrilokaler så allt var inte toppen inrett. Det pågick även byggnation av flera tågbanor som kommer att utökas ytterligare.

Det bästa var att få köra roboten tyckte barnbarnet och tvåa kom att köra tågbanorna och trycka på de olika specialfunktionerna utmed tåglandskapet.

Helhetsintrycket var att det var en trevlig förmiddag med personal utöver det vanliga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helhetsintrycket var att det var en trevlig förmiddag med personal utöver det vanliga.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se