Testfamilj 2019 – 11-åring och 13-åring samt två vuxna på Tekniska museet
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj 2019 – 11-åring och 13-åring samt två vuxna på Tekniska museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Cykla för att skapa energi till staden!

Hur många symboler kommer du ihåg i Megamind-banan?

Svara på svåra frågor om spel i Play beoynd Play

Vi åkte till museet en måndag mitt i juli, vädret var regnigt vilket gjorde att det under delar av dagen var ganska mycket folk. Vi upplevde dock aldrig trängsel i speciellt stor utsträckning.

Vi hann (precis) med samtliga delar av museet under vår tid där, vi ankom vid kl. 12 och gick när museet stängde kl. 17. Två av utställningsareorna var stängda för ombyggnad av kommande utställningar.

Vi hade läst via hemsidan att det gick att gå förbi köerna om besökaren hade förköpsbiljetter, vilket vi hade, men när vi anlände omkring kl. 12 och gick till förköpskön så blev vi i alla fall anvisade till att köa i kassorna, trots skyltning förbi kassorna till informationen. Detta gav en lite sur start på dagen.

Garderoberna är gratis och det finns möjlighet att få låst skåp, då det inte var helt fullt med folk var det inga problem för oss att hänga av oss och låsa in väska. Skåpen har plats för en ryggsäck i vanlig storlek.

Utställningarna:

100 innovationer är en utställning om de hundra innovationer som svenska folket röstat fram som de mest betydelsefulla. Här går det att följa utvecklingen av bland annat dammsugare, smink, industrimaskiner och telefoner. Intressant utställning, men mycket att läsa för den som vill ta till sig informationen, båda barnen tyckte därför att den passar för något äldre barn och kanske också blir något långtråkig.

Gruvan, denna var ganska läskig och var väldigt mörk. Även här en hel del att läsa om utvecklingen inom gruvindustrin och de uppfinningar som krävdes för att få gruvdriften att fungera. Den moderna delen av gruvutställningen med interaktiva spel hann vi inte med på grund av väldigt mycket folk just när vi var där och det var köer till samtliga delar av utställningen.

Megamind, denna del är väldigt rolig men kanske något mer för yngre barn. Vi testade oss igenom hinderbanorna och några av de andra delarna. Det roligaste var dansspelet tyckte 13-åringen och 11-åringen tyckte hinderbanorna.

Teknoleken, denna del var vi inte speciellt länge i. Den känns mer anpassad för mindre barn. Det fanns några tankespel som barnen tyckte var roliga.

Spelet om energi, denna del har några år på nacken och det börjar märkas. Helt okej interaktiva frågespel som barnen tyckte var roliga. Rummet var dock oerhört kvavt trots kallt väder ute så det var svårt att vara där en längre stund. De roligaste delarna var de delar där det gick att cykla och ge ”staden” energi på olika sätt.

Polhem, även denna del har många år på nacken och jämfört med de andra utställningarna kan den kännas något daterad. I anslutning till Polhem (på samma våningsplan i trapphuset) fanns Digitala modeller, här gick det att testa VR och klicka sig runt vilket var mycket uppskattat och väl värt ett stop.

Play beyond play, definitivt den bästa delen för större barn! Rekommenderar att gå till denna del först då det finns otroligt mycket saker att testa här och ibland var det relativt långa köer till att få testa på. Det går bland annat att testa flera olika typer av VR-spel vilket var bland det bästa på hela utställningen. Det finns även spelhörnor där det går att spela mängder av olika typer av spel, tog dock lång tid att testa igenom. Dock var det svårt att förstå flera av spelen då det inte fanns någon beskrivning för hur kontrollerna skulle användas och det krävdes kommandon i vissa spel som vi inte lyckades genomföra och kom därför inte vidare. I utställningen går det också att göra sin egen spelkaraktär, sin egen spelmusik och mycket mer. En mycket interaktiv utställning som tar lång tid att gå igenom speciellt för den spelintresserade. Det går att spendera halva dagen i bara den här utställningen.

Övrigt:

Matsäcksrummet, när vi kom dit runt kl. 13 fanns det gott om platser, det var välstädat och inte högljutt. Det fanns kaffemaskin i rummet, men denna var otroligt svår att förstå sig på så det krävdes många försök innan vi förstod att en inte skulle följa instruktionen utan göra precis tvärt om för att kunna få en kaffe.

Restaurangen besökte vi aldrig, men det var väldigt långa köer runt lunchtid.

För barn i åldern 11-13 år är detta ett väldigt bra museum, det är dock svårt att hinna med samtliga delar under ett vanligt besök, speciellt när Play beyond Play kräver så pass mycket tid. Vi vuxna uppskattade museet minst lika mycket som barnen. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se