En heldag på Exploria!
Annons
Reseberättelse:

En heldag på Exploria!

(Sverige , Stockholm, Exploria )

Vi har varit testfamilj på Exploria och haft en alldeles fantastisk dag!

Vi är en familj bestående av en 4 månaders bebis och en 4 åring samt två föräldrar. Dagen startade med en vistelse på leklandet. Leklandet var uppdelat i tre olika teman och hade en rad olika aktiviteter för barn. Vår 4 åring älskade leklandet och åkte både pulka, ring och sprang som en tok överallt. Det fanns en egen sektion för mindre barn samt bra med platser att sitta på i anslutning till cafet. Vi anser att leklandet gör sig bäst för barn mellan 3-12 år.

Efter leklandet så var det dags för vår 4 åring att både vara brandman och gå på trafikskola. Det beskrev hon som ett av det mest uppskattade momenten med dagen. Inledningsvis så fick de se en pedagogisk film för hur arbetet som brandman skulle gå till och sedan applicera det i lek. Bra pedagogiskt moment. Samma sak gällde för trafikskolan. Dottern lärde sig att man ska stanna när det är rött och hur man ska köra i rondeller. Enda nackdelen var att det var aningen oklart och rörigt kösystem och relativt lång kö in till aktiviteterna. Vi anser att dessa moment passar framförallt 4 år och upp till 12 år.

Exploria hare även en sektion med dinosaurier som var spännande och kika på!

Vi fick sedan en våning ner, där fanns restaurang, bowling, shuffelbord, simulatorer, lasergame, go-cart samt biljard. Vi körde först bowling! Det är något som funkar bra för hela familjen och ett skönt avbrott ifrån allt spring. Det fanns rännor samt hjälp i form av förhöjning så att barn lättare kan spela.

Vidare så körde vi go-cart! Super rolig aktivitet för föräldrarna men man var tvingen att vara 150 cm. Därför så passade det inte särskilt bra om man inte har med någon som kan passa barnen under tiden! Men definitivt en bra inomhus go-cart bana!

Tillsist körde vi lasergame. Detta var definitivt favoriten för oss föräldrar. Barn bör vara över 4år för att vara med och kunna ha utrustningen på sig. Men utöver det en väldigt rolig aktivitet för lite äldrebarn och föräldrar.

Vi har haft en super dag på Exploria! Dessvärre har värmen i lokalerna varit ett problem då det varit extremt varm. Förstod det som att det var något tillfälligt!

Men en super aktivitet både för barn och vuxna och något som passar hela familjen! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se