Daftöland - för äkta pirater
Annons
Reseberättelse:

Daftöland - för äkta pirater

(Sverige, Strömstad, Daftöland )

  Vi har, som testfamilj, fått provat på Daftöland i Strömstad. Vi var där en solig dag och ca 20 grader varmt, med våra tre barn som är 3, 7 och 9 år gamla. Eftersom det var mulet när vi kom inledde vi i spelhörnan, där fanns saker som roade alla barnen. Yngsta fick åka piratbåt, mellanbarnet körde rally och äldsta körde airhockey. Allt kostade 10kr per spel/åktur. Sedan tog vi oss ut i nöjesfältet och alla attraktioner hade namn som förknippades med Pirater, något barnen och vi uppskattade. Parken kändes nyrenoverad för mycket var i fint skick och det såg fräscht ut.     Något som kändes extra positivt för oss var att nästan alla attraktioner var från 90 cm (och många av de större var från 90 cm med vuxen). Efter att ha varit både på Legoland och Skara sommarland med yngsta som är 97 cm, var det här rena paradiset. Han fick åka så mycket mer, så mycket mer spännande fartfyllda saker än på de stora nöjesfälten där allt roligt var från 100cm. Därför rekommenderar vi Daftö till de som har barn mellan 90-100 cm. De får ut riktigt mycket!    Det fanns även karuseller som de äldre barnen uppskattade men vi bedömmer ändå parken som främst för barn under 10 år. Parken var fylld av tema-lekparker, slott, tunnlar, skepp ute på ”öppet vatten”, hoppkudde och hinderbana. Teatern och sångstunden var också mycket uppskattat och allt var såklart med tema pirater. Barnen var väldigt nöjda av den här dagen.   Det räcker med 1 dags besök för att hinna med allt. Vi var där en dag när det var mycket folk och till Silverforsen tog det som mest 20 minuter att köa, men eftersom nöjesfältet är relativt litet hinner man ändå gott och väl med allt och att röra sig mellan alla attraktioner.   Det vi blev besvikna på var maten, då vi har en son med celiaki. Första restaurangen hade bland annat  pannkakor och köttbullar som barnen älskar och som vi bestämde oss för, men när vi frågade om glutenfria alternativ hade det inget alls att erbjuda så vi fick gå därifrån. Det hade varit så uppskattat om de faktiskt ordnat med att ha glutenfria pannkakor eller köttbullar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se