Tekniska museet 2 vuxna 2 barn (6, 8 år)
Annons
Reseberättelse:

Tekniska museet 2 vuxna 2 barn (6, 8 år)

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Över förväntan!

Maken, jag och barnen (födda -10, -13) inledde semestern med ett besök på Tekniska museet dit vi blivit lyckligt lottade som testfamilj. 

Vi vuxna hade en grå bild av ett sliter museum i minnet - den bilden är nu helt utbytt! Det enda slitna är Teknoleket men det brydde sig inte barnen om; de lekte på ändå.

Vi startade med robot-utställningen som var både halvintressant och lite läskig i barnens ögon. Gick så till Megamind där lekrum finns med rutschkana, klättervägg och mycket mer. Höjdpunkt nr1; här var vi läänge. Efter leken matsäcksrum en halvtrappa upp intill ännu en poppis grej; en slags fordon barnen kunde få att flytta på sig genom att vrida kroppen. Vid matsäcksrummet fanns byggpinnar som barnen kunde roa sig med när vi vuxna åt upp, perfekt!

Efter lite påfyllning gick vi till entrén för att så ta hiss till våning 4, tv-spelsdelen Game lab. Den delen tillbringade vi lång tid i! Provade VR-glasögon (slitna men funkar), dataspel, skapade egen avatar osv. Kul del för både stora och små!

Vi avslutade i Gruvan (inte poppis) och Teknoleket (för mindre barn men ändå lite skoj för våra små), plus ett besök i affären.

Lekplatsen utanför hamnar också på topplistan, glöm inte den!

Bäst: Game lab, Mega mind, lekplatsen utanför, byggpinnar i matsäcksrummet, AC-svalkan, lediga p-platser, hjälpsam personal. Att få ha besökt detta!

Mindre bra: att det krävs gå till entrén för att komma från plan 2 till resten av våningarna. Priset. Vi hade ej kunnat gå utan fribiljetterna.

Ålder det passar: 6-12 år cirka.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se