Testfamilj Krokodille Zoo 2019
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Krokodille Zoo 2019

(Danmark, Eskilstrup, Falster, Krokodille Zoo)

En av de största krokodilerna

Puma-unge

Stora sköldpaddor är mäktiga!

Vi besökte Krokodille Zoo i början på juli 2019. Vi var två vuxna och två barn i åldrarna 4 och 8 år. Zoot ligger ute på landet utanför Eskilstrup och vid första anblicken när vi svängde in på parkeringen blev vi något skeptiska när vi såg den lilla byggnaden. Vi kunde inte haft mer fel! Ja, det är absolut inget stort zoo, men det rymde fantastiskt många olika djur, och då inte bara krokodiler. Här fanns hela världens olika krokodil-arter samlade under samma tak och det kändes som vi hade krokodiler överallt omkring oss. Det fanns gott om bra informativa skyltar om varje art vilket vår 8-åring tyckte var väldigt spännande. 4-åriga dottern tyckte det var lite läskigt i början men fastnade för de söta krokodil-bebisarna, aporna och sköldpaddorna.

Efter att ha sett alla krokodiler gick vidare mot zoots utomhusdel. Där fanns två hägn med olika träleoparder som tyvärr inte alls ville visa sig för oss den här dagen. Däremot fastnade barnen länge vid de gigantiska sköldpaddorna och de två nya puma-ungarna som nyfiket kikade på oss genom glaset. Det höll på att byggas ett ute-hägn för krokodiler under vårt besök vilket säkert kommer förhöja spänningen av att möta stora krokodiler på nära håll. 

Efter att ha sett alla djuren köpte vi glass och satte oss vid bord som stod utomhus. Därfrån kunde vi se båda galapagossköldpaddorna och pumorna. Det fanns även souvenirer, gosedjur och annat att köpa. 

Vi gillade det här zoot väldigt mycket och gick runt i flera omgångar, men absolut, det går att gå över alla delarna på ganska kort tid. Det vi uppskattade mest var att vi kom krokodilerna väldigt nära, vilket vi inte upplevt att vi gjort på andra tropikarier/zoo vi besökt. För barnen var det nog det som var just det bästa, att det var lite läskigt men spännande på samma gång! 

Det erbjuds olika typer av visningar av olika djur under dagen, så som att klappa en leguan eller matning av krokodiler. Tyvärr lyckades inte vi delta i detta under vårt besök. Vi läste även om att det fanns möjlighet att besöka zoot på kvällen/natten, säkert en kul upplevelse då de flesta av de här djuren är mycket mer aktiva på natten.

Krokodille Zoo är helt klart värt ett besök om ni är vetgiriga barn och vuxna som är ute efter en spännande och lärorik upplevelse!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se