Tvåbarnsfamilj på dagsutflykt!
Annons
Reseberättelse:

Tvåbarnsfamilj på dagsutflykt!

(Sverige, Borlänge, 2047 Science Center)

Vårt besök på 2047 Science center i Borlänge passade oss alla. Både föräldrar, Vilgot 8 år och Vilma 5 år uppskattade besöket! 

Klätterväggen med olika spel i olika nivåer var succé, och även mamma och pappa fick vara med och leka! 

Vår åttaårige son fascinerades av Planetariet och den förevisning som var, vår dotter på 5 däremot blev en aning rastlös. Från början trodde vi att det var en film, men det visade sig vara mer en visning av planeter/rymden med en presentatör, vilket gör att det kanske inte passar mindre barn med spring i benen. Rekommenderat från 6 år! 

Plus för hela stället är att merparten av det man ser får man själv utforska och pröva, vilket är kul för både barn och vuxna! 

Tyvärr var det dock en del trasiga saker som inte gick att testa. 

En annan sak som vi reagerade på var att det vid vissa tidpunkter fans chans att pröva på VR-glasögon. 

Så klockan 13.00 när det skulle köra igång stod vi och flera andra utanför och väntade... Ingen kom så vi gick och frågade i receptionen om det inte skulle komma någon och fick till svar att dem skulle komma 13.20 pga lunch.

Detta resulterade i att vår son som ville pröva tröttnade och lämnade kön. Så tiderna kan tydligen vara sisådär. 

Eftersom vi besökte Science Center sommartid så fick barnen chansen att köra el-bilar vilket var superroligt!

Pluspoäng för längden man fick köra, ca 20-30 min, så barnen hann verkligen komma in i körandet och fick lära sig olika trafikmärken att följa. Man behöver dock vara 115 cm lång, så det är inget för de minsta. 

På det stora hela en kul aktivitet att göra en halv-hel dag. Men ta med matsäck då serveringen lämnar en del att önska! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se