4 museer i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

4 museer i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Ripleys believe it or not, HC Andersen eventyrhuset, Guiness world records & The mystic exploratorie)

Brudklänning av pappersnäsdukar

HC Andersen

Världens längsta man sittande


Jag åkte till Köpenhamn med 2 barn (14 & 16 år) vi började med Ripleys som ligger på Rådhusplatsen. Där fanns mycket roligt och intressant att göra och titta på. Bl a Taj Mahal byggt av tändstickor, en brudklänning gjord av pappersnäsdukar och en tortyrkammare. Det väntar både roliga och skrämmande överraskningar på Ripleys. Vi var nog där ungefär en timme, vid utgången ligger ingången till HC Andersen. Så vi använde entrémynten vi fått i huvudentrén för att komma in i sagornas värld.

Det var fint uppbyggt med montrar från en del av hans sagor. Man kunde även lyssna på sagorna, dock bara på danska, tyska och engelska. Det fanns även en liten frågesport i rummet där de byggt upp en del av den danska stadsdelen Nyhavn. Detta museet är mer lämpat för lite yngre barn, men väldigt fint och välgjort.

Efter en liten lunchpaus gick vi vidare längs Ströget ner till Kongens Nytorv där de andra 2 museerna ligger. Här var kö utanför för att komma in till Guiness World records. Utanför entrén står en modell av världens längsta man. När man sedan kommer in i entrén återfinns han som en rörlig modell. Han sitter i en stol och om man ställer sig på en utmärkt plats bredvid honom reser han sig upp. Här var fullt med bilder och texter om olika rekord, och uppbyggda modeller av en del. Ett helt rum fyllt med sportrekord. Här fanns även en boxboll man skulle kunna testa sin egen styrka eller reaktion. Tyvärr fungerade den inte som den skulle. De hade även byggt upp ett stort rum med olika spel och aktiviteter där man kunde se hur nära världsrekordet man kom. T ex antal trumslag på en minut. De håller på att göra ett interaktivt rum, det stod inte när det är klart men vi såg bl a en pacman maskin där inne.

Härifrån gick vi in i grannbyggnaden som är The mystic exploratorie. Vi hade stora förväntningar på detta men tyvärr grusades de ganska snabbt. Det var inte mycket som fungerade som det skulle. Det fanns en monter där man skulle kunna göra 5 olika väder, det enda som fungerade var åskan. Det fanns en elektrisk stol som vi knappt vågade testa men det enda som hände var att det vibrerade i ena handen. En del saker var t o m helt avstängda för att de var trasiga.

Vi hade en bra och rolig dag på det stora hela. Om jag ska rangordna dessa ställena började vi med bästa och sedan gick det nerför med avslutning på det sämsta.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se