Testfamilj Ölands gokartcenter
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Ölands gokartcenter

(Sverige, Ölands gokartcenter )

I söndags tog vi e tur upp till Ölands gokartcenter, ganska långt upp på Öland. Strålande sol och en perfekt dag för lite gokart!

Körde gjorde mina 2 grabbar på snart 9 och 11 år samt deras kusiner, en grabb på 9 och en tjej på 12. Vi valde junior-kart till dom, minimum-längd 135cm och en max-hastighet på 15-20km/h.

När vi kom var det ingen kö så vi gick raka vägen till kassan och bokade ett heat på 10 min. Smidigt och enkelt! Utanför banan låg hjälmar och nack-skydd (stort plus i mina ögon som själv lider av nackbekymmer) när dom hittat rätt och fått på sig allt så hjälpte en trevlig kille som jobbade där dom att komma i gokarten, spänna fast sig och sedan förklara för dom hur allt funkade. När alla 4 hade koll på läget så körde dom igång.

Tävlingsinriktade så de bara rök om de men de blev ett schysst race och alla var superglada efter dom hade kört! Då passade vi på att sätta oss vid ett fint picknick-bord som låg bredvid den stora banan. Vi hade med egen fika-korg men de fanns även tillgång att handla där, godis, glass, kaffe och annat smått och gott.

Efter lite fika i magen och vi hade kollat när några körde dom stora gokartsen så bokade vi ännu ett 10-min heat så dom fick köra en runda till. Man märkte att dom tuffade till sig lite från runda ett till två och viljan att vinna blev ännu större!

Ett stort plus var att det fanns en klätterställning mellan dom olika banorna, perfekt för oss som hade med lillasyster på 1 år, hon var nog minst lika nöjd med besöket som dom andra barnen.

Ganska nära gokartbanan ligger kårehamn med en fantastisk badplats och där fick de bli ett svalkande dopp efter dom åkt klart.

På vägen hem frågade dom direkt när vi kunde åka dit igen :-) skulle de inte bli fler gånger i år så blir det helt klart ett besök nästa år!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se