Härlig upplevelserik dag på Balthazar Science Center
Annons
Reseberättelse:

Härlig upplevelserik dag på Balthazar Science Center

(Sweden, Skövde, Balthazar Science Center )

Dottern som astronaut

Vi fick äran att bli testfamilj på Balthazar Science Center i Skövde. Först tänkte vi att det var inte riktigt det som stod högst på önskelistan men vi åker väl. Sagt och gjort tog vi tåget från Mjölby, smidigt byte i Hallsberg och endast 2 timmars resväg, så det går utmärkt att åka kollektivt. Vi är förresten mamma Pernilla 42 år och barnen 10 & 12 år. 

Balthazar Science Center överträffade våra förväntningar med råge. Det fanns mycket att se, göra och lära sig. Med olika ”tema”-rum var det bra och pedagogiskt upplagt. Det är svårt att säga en ideal ålder. Jag tror säkert även små barn kan ha roligt där och leka och busa, men att äldre barn som kan läsa och har börjat skolan har störst behållning. Då kan de läsa instruktioner och fakta själva. 

Praktiska saker: toaletter fanns givetvis och ett fik med lite smått och gott, inklusive glass, en laktosfri och en isglass som är mjölk, gluten och vetefri. Det gick även bra att äta medhavd matsäck antingen ute (där det fanns flera bord och bänkar) eller uppe i fiket. Om man reser kollektivt som vi och har packning med, finns det skåp att låna, men det behövs en 10- krona som man får i retur. Dock får man exakt plats med  två ryggsäckar i de största skåpen så har ni stora resväskan med rekommenderar jag er att lämna in i skåpen på stationen istället som ligger bara ett par minuter bort. 

Båda barnen tyckte att alla aktiviteter var riktigt roliga och hade svårt att säga vad exakt som varit bäst... kommentaren var mer att de vill tillbaka igen, men de spenderade en hel del tid vid legobygget och de olika spelen på övervåningen. Även som vuxen var det ett spännande ställe att vara på. Man kunde lyssna på Christer Fuglesang som svarat på olika frågor om rymden och programmera små nyckelpige-botar. 

Vi är nöjda och återkommer gärna! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se