Fantastisk dag på Sommarland Själland
Annons
Reseberättelse:

Fantastisk dag på Sommarland Själland

(Danmark, Sommarland Själland)

En lagom varm dag i juli fick vi som testfamilj uppdraget att testa på en fantastiskt rolig dag på Sommarland Själland. Två vuxna och fyra barn i åldrarna 9,5 och tvillingar 1,5 år.

När man kommer dit så betalar man när man kör in till parkeringen, gick rätt smidigt och fort så första intrycket kändes bra då man annars kan få stå och köa länge innan man kommer in. 

Parken var väldigt fin och stor med massor av skoj och kul. Den var större än vad vi hade förväntat oss. Vi började med att besöka ”tivolit” här fanns massor av olika åkattraktioner som mest var anpassade för mindre barn från 1år upp till ca 5-6 års åldern. Det var knappast några köer så barnen fick åkt en hel del och tyckte det var skoj. 

Det fanns ett stort område med massor av studsmattor samt ett fåtal åkattraktioner för äldre barn med bla. berg-och dalbana,som sagt var de flesta åkattraktionerna mer för de mindre. 

Däremot fanns det annat skoj till de lite äldre såsom en väldigt lång hinderbana i ”amazon området” som var en av storkillarnas favorit, kul och utmanande och man kunde bli blöt om man inte var försiktig. Sen kunde man åka en lift som också var både kul och små läskig  

Vidare gick vi till ”vilda västern området” och letade efter guld! Detta hade barnen sett fram emot under 2 timmars tid öppnades ett område där man kunde hitta äkta guld som skulle kunna bytas ut mot 1000:- eller 5000:- detta var ju så spännande för barnen och de grävde och grävde men efter ca 15 min fick de räcka då solen stod på och de var rätt svettiga, men bra kämpat i alla fall. Här åt vi även lunch (lång kö) på ett av hamburgarställena till en rimlig peng och bra smak.  

Dem hade ett fint vattenland med olika vattenrutshkanor, barnlekområde och olika bassänger. Det var en av favoriterna men då vattnet var lite kallt gick vi vidare efter en stund, annars hade barnen nog valt att vara kvar där resten av dagen.

Cirkus, gocart, paddla, klätterställningar, titta på djur, gå i labyrint, åka tåg genom parken och leka på olika lekplatser var annat kul som också fanns att göra.

Vi blev absolut positivt överraskade av detta stället och åker gärna tillbaka. Alla var nöjda och glada och hade gärna stannat kvar då det fortfarande fanns mer att se och göra. Rekommenderas varmt. Tack för uppdraget!   

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se