Tuff Tuff Tuff Tuff TuuutTuuut
Annons
Reseberättelse:

Tuff Tuff Tuff Tuff TuuutTuuut

(sverige, Minivärlden i Ljunby)

Bor ni i närheten av Ljungby eller kanske bara har vägarna förbi? Är du tågentusiast? Har du barn mellan 2-5 år? Då är Minivärlden något ni inte får missa. Ett stort minilandskap med tunnlar och järnvägsspår överallt som fascinerar även de mindre intresserade.

För de yngsta besökarna var möjligheten att få kontrollera hastigheten på en mindre modelljärnväg det roligaste att uppleva (fick nästan inte med dottern där ifrån igen på 2 år).

För de lite äldre barnen och oss lite pyssliga kunde man måla sina egna modellfigurer eller spraymåla ett träd som sedan kommer användas i den större modelljärnvägen som är under uppbyggnad.

För den mer teknikintresserade kan man just nu se konstruktionen bakom hela modelljärnvägen då de håller på att bygga upp en ny modelljärnväg som planeras ta upp resterande yta av museet. Där fanns även en robot man kunde få provköra som styrdes med hjälp av en surfplatta samt lite andra kringaktiviteter så som tippsunda. Genom att gå tipsrundan stannade man upp lite mer och läste om historien bakom modelljärnvägen för att finna svaren på frågorna vilket jag tyckte var ett bra upplägg.

Vad vi saknade var dock ett större utbud av mat då vi hade en längre körsträcka och skulle behövt lunch på museet men caféet hade enbart fika (glass, kakor, frallor) så vi fick tyvärr lämna för att söka rätt på något matigare.

Vill man prova på allt och stannar för en fika så spenderar man ca tre timmar på plats. Måste även tillägga att personalen är mycket trevliga och tillmötesgående. Delar gärna med sig av sitt intresse för modelljärnvägen och svarar på alla frågor de kan. Så är du i närheten en regnig dag så tveka inte att titta inom.

//Sofie med familj (barn 3 mån, 2 år och 14 år)


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se