Skånes djurpark
Annons
Reseberättelse:

Skånes djurpark

(Sverige, Höör, Skånes Djurpark)

Hängbron/Expedition upp-en lång tur högt mellan trädtopparna

att gräva var populärt, kostar en tiokrona!

Matdags för sälarna!

Jag, min sambo och vår son som är 5 år fick i år möjlighet att vara testfamilj på Skånes djurpark! Det bästa med parken tycker jag är att de enbart har nordiska djur och att dessa har stora fina ytor att röra sig på. Man bör definitivt komma redan när de öppnar, för timmarna går snabbt i parken och där är mycket att se och göra. Det kan ibland vara långa stunder som man knappt ser några djur alls eftersom de har stora hägn att röra sig på, vilket såklart är bra! Enligt vår son var det bästa med parken hängbron (även kallad "expedition upp"), grävmaskinerna (som man får igång med en tiokrona) och sälarna (som vi fick se matas). Sen kan jag tillägga att rutschkanan vid Restaurangen Björnberget också var väldigt populär. Tyvärr var maten där inte riktigt prisvärd och jag skulle rekommendera att man tar med egen matsäck/picknick. Det finns gott om mysiga bänkar i parken att slå sig ner vid för att äta något medhavt. Kulglassarna som vi köpte var däremot väldigt stora och fina och väl värda sitt pris. Där finns också ett mindre vattenområde med en dubbelrutschkana och lite vattenstrålar där barnen kan springa runt och svalka sig. När vi kom hade inte vattenrutschbanan öppnat och sen blev det inte av att vi åkte då där var mycket folk senare på eftermiddagen. Däremot fick vår son "köra traktor" i Shauns land, något som var mycket populärt bland alla barnen. Det kan nästan vara lätt att missa djuren i parken pga av alla lekmöjligheter och därför rekommenderas verkligen matningsexpeditionerna, då man får en chans att komma djuren lite närmre. Det bästa med parken är att den bjuder på en härlig naturupplevelse med djur som är i sitt rätta klimat och med gott om möjligheter för lek och spring för barnen. Vi ger den en stark 8 av 10 möjliga :).

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se