Greby Gokart
Annons
Reseberättelse:

Greby Gokart

(Sverige, Öland, Greby Gokart )

Vilken lycka att få vara testfamilj och testa den nya Gokart banan på Öland. 2 vuxna och 2 barn. Barnens ålder 4 år och 7 år. Gissa om vi alla var taggade till max. 

Denna aktivitet passar både vuxna och barn/ungdomar.  Juniorkarten kan köras från ca 4-6 års ålder eller en längd på 115 cm.  Min son nådde inte pedalerna men personalen löste detta med en "kudde" bakom ryggen. Säkerheten riskerades inte pga" kudden".  Dubbelkartarna kan två personer som inte kan eller vill köra själva åka tillsammans i.

Greby Gokart ligger nära Borgholm ca 9 km. Banan är belägen ca 200 m öster om väg 136 och det är väl skyltat. När vi väl kom fram blev vi först lite besvikna då vi tyckte banan såg lite övergiven ut.  Men när vi väl var framme och mötte den trevliga personalen som visade hur allt skulle gå till ändrade vi åsikt. Greby Gokart fyller sitt syfte.

Vi testade juniorkarten, dubbekarten och karten för en vuxen. Barnen tyckte det var riktigt roligt och roligast var det väl att kartans slirade lite pga vått underlag pga duggregn. Då det hade regnat hade vi behövt ha skydd/regnkläder då vi blev lite smutsiga av däcken. Det tyckte dock inte barnen. Med lite papper torkade vi bort smutsen efter våra 7 minuters åk. 

Parkering fanns det gott om och det var gratis att parkera. En liten kiosk med försäljning av dryck och snacks.  Toalett fanns också.  Efter åken finns inget annat att göra på området. Ingen lekplats för de mindre barnen som inte vill eller kan åka. Området är lite öde. Jag skulle föredra att man gjorde Greby Gokart till mer inbjudande så som man byggt upp Ölands Gokartcenter.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se