En dag på Tekniska museet
Annons
Reseberättelse:

En dag på Tekniska museet

(Sverige, Stockholm, Tekniska museet)

Lek

Flygplan

Byggarbetare

Vi var helnöjda med vår dag på Tekniska museet och positivt överraskade av antalet stationer där vår tvååring kunde delta. Roligast var nog hinderbanan där det fanns gott om utrymme för den lille att springa runt och upptäcka olika moment.

Vi började vår dag med att ta oss kommunalt till museet, vilket gick smidigt. Vi anlände perfekt i tid då portarna till museet slog upp. Dock somnade vår tvååring i samma stund, vilket resulterade i en timmes promenad i de vackra omgivningarna runt omkring gärdet. Nåväl, lika bra det då lilla Tage var på strålande humör vid uppvaknandet och redo att ta sig an museets roligheter. Vi tog oss direkt en trappa ner där tekoteket för de lite mindre barnen. Det visade sig vara en perfekt start då det var både rymligt att springa runt för små samt att det fanns mycket att göra. Populärast var det mobila flygplanet som barnen kunde köra samt den uppbyggda tågbanan. En annan populär station var gruvan där det bland annat fanns en väldig skärm som visade hur gruvans stora maskiner arbetar. Det fanns även olika rum med speglar och lampor som uppskattades av vår son.

Vid det här läget hade hela familjen blivit hungriga varpå vi besökte den luftiga restaurangen och avnjöt den vegetariska buffén. Det fanns även säkra kort för barnen att välja på så som pannkakor och pasta bolognese.

Efter en vällagad måltid hade både stora som små ny energi att fortsätta den händelserika dagen. Vi hamnade i en stor sal full av aktiviteter. Vår son var dock mest förtjust i en hinderbana som fanns där han kunde springa, klättra och navigera runt i olika labyrinter och rör.

Vi kikade även på den utställning som handlade om robotar, men den var lite för avancerad för vår tvååring. Likaså var den robotshow som det bjöds på inriktad mot lite äldre barn. Det var dessutom svårt att höra vad som skedde framme vid scenen då vi hamnade långt bak i rummet.

Totalt sett var vi mycket nöjda över vår dag på Tekniska museet. Bra att det fanns flera olika avdelningar för både större och mindre barn, vilket även gör det roligt för familjer med barn i olika åldrar att besöka museet tillsammans.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se