Sagolandet Tomteland Utanför Mora
Annons
Reseberättelse:

Sagolandet Tomteland Utanför Mora

(Sverige, Mora, Tomteland)

välkommen

grymvättar och vittar

på upptäcksfärd hos trollen

Obli trollet

 

Sagolandet Tomteland I Mora

Vi åkte med 3 barn, 2 år, 5 år och 7 år. Vi välkomnades av Vi välkomnades av en tomte, sagofén, häxan och alven som ger en introduktion till äventyret med både teater och sång, i 3 akter.  Efteråt är det bara att välja vad man vill  vara med om innan det är dags för nästa akt. Till exempel kan man gå träffa näcken, gå på trollsafari och få lära sig lite ord på trollska.  
Man kan också besöka trollens och häxans hus, vara med på drakbebismatning mm.

Tomtefar och tomtemor finns på plats. Tomtefar tar emot önskelistor och tomtemor delar ut magiska pinglor som hjälper till att ta fram tomtekraften (som kommer behövas i slutet på sagan)

För att ytterligare ge mer kraft åt de goda i slutkampen kan man som besökare spela Huldrans spel och riskeras att träffa på Vittran och grymvättarna som bara vill förstöra jorden.Det ligger som ett inbakat tema att det är viktigt att vi tar hand om vår natur och varandra och jag som förälder uppskattar det väldigt mycket.

Utöver alla möten med sagoväsen och tomten så kan man åka trampbåtar, leka i en jättestor klätterplats och så finns det en liten badplats.
 

Det finns några olika ställen att äta mat på , men det kan lätt dra i väg i kostnad så det finns picnicbord om man vill ta med egen mat och om man vill grilla kan man tända en eld i trollens matsal.

För att barnen ska kunna uppskatta det fullt ut så tror jag att från 3-4 år är bra, men vår 2 åring tyckte det var kul med teater, även om han inte riktigt hängde med.

Det är verkligen ett sagoland som är värt att besöka. Det är ganska billigt att uppgradera till en två dagars biljett och det behövs om man ska hinna med allt. Annars blir det rätt stressigt. Det är bra att vara där vid öppningen också, iaf första dagen för att få del av starten av äventyet.

Maten är bra men ganska dyr som småbarnsfamilj. Det går bra att ha med sig egen mat då det finns picknickbord och vill man grilla egen mat kan man tända eld i trollens matrum.
Det finns massor att titta på och göra och det går bra att uppgradera sin biljett till en tvådagarsbiljett billigt och det är helt klart värt det. Vi gjorde det och dag nummer två kan man kolla på alla små uppträdanden som man missade första dagen
 

Vår 2 åring hängde inte med i den övergripande historien men kunde uppskatta alla karaktärer, musiken och allt man kan titta på. Våra barn gillade äventyret och att få vara delaktig. Ramsan för att få tomtekraft fastnade också. Det mesta uppskattades, utom att behöva åka hem.
Jag skulle säga att det passar bäst för barn mellan 3-11 år ung. Svårt att säga när de blir lite äldre, men vi som vuxna uppskattade det och det är helt klart värt ett besök.
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se