Besök på Geomuseum Faxe
Annons
Reseberättelse:

Besök på Geomuseum Faxe

(Danmark, Faxe, Geomuseum Faxe / Faxe Kalkbruk)

Magnifika utsikten över kalkbrottet

Korallrev

Rithörna med utsikt över museet och kalkbrottet

Det var ganska lätt att hitta till museumet och det fanns gott om gratis parkeringsplatser utanför. Från utsidan ser det ut som ett litet och anonymt museum, men det innehåller så mycket att titta på och läsa om. Vyn över kalkbruket utanför själva museumet var mäktig. Vi var två vuxna och ett barn som besökte museumet en solig dag i juli. Man kan välja att gå en guidad tur och sedan få gå med ner i kalkbrottet och leta efter en egen fossil att ta med hem.

Själva museumet består av två våningar, dock ej så stort, men det är mycket att titta på och läsa om och fossiler att titta på. Tidsaxeln för utvecklingen av området var beskrivet på ett bra och intressant sätt som lockade till läsning. Det var riktigt intressant att se fossilerna och läsa om de djur som en gång hade levt i området och att det stora kalkbrottet en gång varit ett korallrev. 

På övervåningen fanns det även en liten rithörna där barn kan tillbringa lite tid med att avbilda de fossiler som fanns att beskåda. Stora panorama fönster vette ut mot det enorma kalkbrottet och det fanns bänkar och stolar för de som ville sitta ner och titta ut över kalkbrottet och fantisera om hur det kunde ha sett ut en gång i tiden.

Enligt oss så är det värt ett besök. Museumet passar barn i skolåldern och även vuxna, för vem blir inte fascinerad av dinosaurier och "fotavtryck" av en dinosaurie.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se