Testfamilj för fyra museum i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj för fyra museum i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Guinness World Records, The Mystic Exploratorie, Ripleys - Belive it or not, H.C. Andersen)

Vår familj på Ripleys - Belive it or not

"Roliga rummet" på Ripleys - Belive it or not

Elektriska stolen på The Mystic Exploratorie

Min familj, som består av mig, min man och mina två tjejer på 12 och 14 år, blev utvald att vara testfamilj på fyra museum i Köpenhamn sommaren 2019.

Då vi inte varit i Köpenhamn tidigare bestämde vi direkt att utnyttja detta tillfälle och se mer saker i Köpenhamn samtidigt och bokade 2 nätter på hotell.

Vi valde att åka tåg dit, vilket visade sig vara ett bra drag. Allt vi ville se och göra fanns inom gångavstånd från centralstationen.

Vi valde att gå till Guinness World Records Museum först. Det låg i ena änden på Ströget och var lätt att hitta då en staty av världens längsta man stod på utsidan.

Inne på museet fanns det mycket att se och läsa om (dock bara på engelska, tyska och danska). Bland annat kunde man se världens tjockaste man, längsta man, äldsta man, minsta man osv. och även största grönsakerna, dyraste konstverket och en hel del rekord inom sportvärlden m.m.

Det fanns också en hel del saker man själv kunde prova att slå rekordet i t.ex. att slå hårt på en boxningsboll, testa reaktionsförmågan, antal trumslag på en minut, snurra en basketboll på fingret m.m.

Jag tycker dock att det skulle behövts lite luftkonditionering där inne, då det var ganska varmt.

När vi kom ut därifrån gick vi direkt in i entrén bredvid där The Mystic Exploratorie låg. Vi hade höga förväntningar och hoppades på att det skulle vara ett läskigt ställe. Vi blev dock lite besvikna. Javisst, det var mörkt och höga ljud från de olika sakerna, men det var väldigt litet och även lite slitet.

På många saker behövde du själv göra något för aktivera något skrämmande t.ex. öppna en dörr eller trycka på en knapp. Flera av knapparna fungerade dock inte, vilket drog ner upplevelsen ganska mycket.

Hela familjen lyckades i alla fall bli skrämda en gång vid en dörr som skulle öppnas. Vad som dolde sig där bakom vill jag dock inte avslöja, då jag inte förstöra upplevelsen för andra som ska dit.

Tjejerna tyckte det roligaste var att testa ”elektriska stolen”. Det gick ut på att du satt i en stol och höll i ett handtag på armstödet. Handtaget vibrerade sen i ökande hastighet.

När vi kände oss klara gick vi tillbaka på Ströget igen och letade upp Ripleys – Belive it or not. Även på detta ställe fanns det mycket att se och läsa om (inte heller här fanns det text på svenska).

Där fanns robot gjord av bildelar, porträtt målat av cigarettaska, små konstverk målade på fjärilsvingar, en staty av mannen som vill se ut som en ödla och mycket mycket mer.

Även här fanns saker man kunde testa själv t.ex. en spegel där man skulle prova att vrida tungan på olika sätt, roliga speglar där man ser sig själv som kort och tjock eller med långa ben osv.

Sista rummet tyckte hela familjen var roligast. Där satt en stol fastskruvad ut från väggen och en dörr var målad ut ifrån samma vägg och det satt tavlor i taket. Det såg alltså ut som att de hade vridit rummet ett kvarts varv, så att när man kom in i rummet kändes det som att man gick på väggen. Man kunde då göra olika ”konster” som man tog kort på med mobilen/kameran. När man sen roterade fotot i mobilen/kameran såg det ut som att man t.ex. klättrade på väggen och dörrkarmen.

H.C. Andersen Eventyrshuset, som var det sista museet, hade sin ingång på vägen ut från Ripleys. Där blev vi riktigt besvikna. Man följde en tång, dunkel gång där det på sidorna fanns inglasade rum med dockor och uppbyggda världar från några av H.C. Andersens sagor. Det var dock inte välgjort på något sätt. Utanför vissa av rummen kunde man trycka på en knapp för att höra sagan som hörde till rummet. Det fanns dock bara på engelska, tyska och danska (en knapp för varje språk) och hade den startat på ett språk gick det inte att byta språk förrän sagan var slut. Ingen i familjen tyckte detta var roligt. Jag tror inte ens barnen hade tyckt det roligt när de var mindre.

Vi var eniga om att Guinness och Ripleys museum var roligast och vi hade mycket att prata om efteråt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se