En dag på parken zoo i Eskilstuna
Annons
Reseberättelse:

En dag på parken zoo i Eskilstuna

(Sverige, Eskilstuna, Parken zoo )

Närkontakt med svartvit vari

Inne hos getterna samt alpackorna

Tjejerna får mata grisarna

Jag och min man besökte parken zoo tillsammans med våra två döttrar som är 3 respektive 5 år. Vi hade tänkt att besöka både djurparken och tivolidelen, dock kunde vi endast besöka djurparken då det ösregnade denna dag. 

Med tanke på ösregnet hade parken få besökare denna dag, vilket var ganska skönt tyckte vi. Parken hade regnponchos man kunde köpa, så om man glömt regnkläder kunde detta lätt åtgärdas. Vi hade barnvagn med oss till 3-åringen och vi reagerade på att parken zoo var väldigt barnvagnsvänlig med gott om utrymmen för barnvagnsparkering och tillräckligt breda vägar. Även restaurang stationen vi besökte var barnvagnsvänlig. De hade dessutom trevlig personal och enkel god mat som passar de flesta, både vuxna och barn. 

Barnen tyckte speciellt mycket om lemurernas värld där de fick närkontakt med en svartvit vari. Roligt och spännande att gå inne bland lemurerna och komma nära inpå. Komodovaranernas hus där det även fast sköldpaddor var också spännande, likaså de svarthövdade dödskalleaporna som barnen trodde var herr Nilsson och hans släktingar. 

Inne bland de asiatiska djuren var det inte lejonen eller trädleoparderna som var mest spännande utan tamanduan var helt fantastisk enligt barnen. De stod fascinerat och tittade på dessa djur länge. 

 

När vi kom till lilla zoo var vi den enda familjen där och vi hade turen att få träffa en underbar djurskötare som tillät barnen följa med in till alpackorna och getterna för lite mys och gos. Minsta tjejen blev förälskad i killingarna och det blev mycket svårt att få henne därifrån sen ? Därefter blev de tillfrågade om de ville följa med och mata grisarna och det behövde hon inte fråga mer än en gång. Tjejerna blev så fint bemötta och hade en underbar dag i parken trots spöregn och trots att de inte kunde åka några karuseller som de hade sett fram emot. Detta tack vare den fina personalen och utbudet av fantastiskt, fina djur! Parken passar barn i alla åldrar och även vuxna, det finns något för alla! Vi rekommenderar verkligen ett besök till parken zoo, inte helt fel att förutom entré till djurparken, ingår även fria åk i karusellerna och entré till parkenbadet i biljettpriset.  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se