Annons
Reseberättelse:

Treewalker aktivitetsklättring

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Nätetapp på Gul 1...tufft :-)

Balans och armmuskler är bra

Zipline-åkning i slutet på Gul 2

Vi besökte Treewalker höghöjdshinderbana utanför Löddeköpinge en stekhet dag i juli, så tur att det var mycket träd som skuggade. Vi var två vuxna och två barn i åldrarna 7 och 9 år.   

Besöket börjar med en genomgång av hur man tar på sig klätterselen och hur de två karbinerna samt "pistolen" fungerar. När alla fått på sig sina selar med hjälp av personalen så är det dags att prova ut en hjälm och ett par handskar och sen ge sig ut på övningsbanan. Övningsbanan är mycket kort och framförallt låg, så här får man möjlighet att öva på att få in tekniken med att flytta med karbinerna mellan säkerhetsvajrarna samt även ta en kort tur med "pistolen", dvs den man hänger i för att åka zipline mellan träden när man inte klättrar.   

När man sen känner sig redo så går man vidare mot de riktiga banorna. Det finns sju banor hos Treewalker; Gul 1&2, Grön 1&2, Blå 1&2 samt Röd bana. Banorna består av olika hinder att ta sig förbi/över, t.ex. fasta stockar, hängande brädor, vertikala nät, rep att balansera på och så förstås en del ziplines att åka på mellan de olika hindren.  

Vi började från början med Gul 1 och den är en bra start för att verkligen få in tekniken på bara lagom 1½-2 meters höjd. Det flyter på rätt bra, även om barnen tycker det är lite läskigt att släppa taget om säkerhetsvajern i början och istället förlita sig mer på balansen.  

Efter det så var det dags att våga sig på Gul 2 istället och då blev det lite mer fysiskt krävande fast på samma lagom höjd.  Gillar verkligen tanken med att varje bana blir lite längre, lite högre upp och även mer krävande. Så man kan träna upp sitt mod för varje bana.  

När de två gula "nybörjarbanorna" är överstökade så är det dags att ge sig på den första gröna banan och då blir det genast högt och lite tuffare hinder. Det tar en stund, men till sist kommer vi genom hela banan och då är barnen helt slutkörda.  

Så det fick bli lite medhavd fika och massor med vatten i skuggan. Det finns bra med sittplatser under tak hos Treewalker och vill man handla något enklare att fika så är det till bra priser. Vi köpte varsin glass att svalka oss med efter fikan. Under tiden det var fika så passade vi vuxna på att köra Grön 2 och Blå 1, men sen var även vi härligt slutkörda.  

Vi avslutade med att köra de gula banorna igen och de gick nästan dansande lätt när man väl kommit så pass in i rutinen. Så de tre timmar man klättrar gick väldigt fort tyckte hela familjen.    

 

Kan inte annat än rekommendera ett besök på Treewalker, men barn på 7 år/130 cm var nog i minsta laget, så det får vänta tills nästa år för ett nytt besök (även om de gärna åkt tillbaka redan dagen efter). Det krävs en del mod att ta sig igenom de högre banorna samt att det var svårt för dem att koppla av "pistolen" i slutet på vissa etapper pga längden. Där fanns stubbar de kunde stå på, men de borde varit högre och lite bredare för att förenkla.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se