En dag på Tomteland
Annons
Reseberättelse:

En dag på Tomteland

(Sverige, Mora, Sagolandet Tomteland)

Drakbebisen ska matas

Huldran

Tomtemor ger tomtekraft

När vi, två vuxna och två barn 5år och 7år, steg in på Tomteland möttes vi av en tomtenisse som berättade för nya besökare hur en dag på Tomteland ser ut. Direkt efter öppning börjar den första stora teaterföreställningen som kastar oss direkt in i ett äventyr. Vi får träffa flera av parkens sagoväsen som genom teater och sång berättar att den onda trollkungen tagit sagokvarnen och tänker ta över Tomteland. 

Huvudsagan utspelas under tre akter, när parken öppnar, mitt på dagen och strax innan stängning. Man bör vara där hela dagen och se alla tre för bästa upplevelsen. 

Mellan de tre huvudakterna spelas mindre teatrar runt om i parken. Vill man se alla behövs två dagar då flera teatrar spelas samma tid på olika platser runt om i parken. Förutom att se på teatrarna kan man gå på trollsafari, hälsa på hos tomtefar och tomtemor och alla de andra sagofigurerna. 
Tomtemor delar ut magiska pinglor till barnen som ger dem kraft och mod. Hon berättar för varje barn att den viktigaste personen att tro på är inte tomten utan sig själv. 

Hela dagen upprepas tomtevisan runt om i parken. Den berättar för oss att vi ska ta hand om klimatet och djuren. Att vi ska vara snälla mot varandra och att vi duger precis som den vi är. Ett fint budskap att ta med sig därifrån! 

I parken bor också alven som har en drakunge som matas flera gånger under dagen vilket var spännande att se.  Och i skugglandet finns Skuggvittran och gråvättar som tillsammans med trollkungen försöker erövra tomtens värld. Tillsammans med Huldran får barnen, genom att gå en hinderbana, kämpa för att kunna bekämpa Skuggvittran och Trollkungen. 

Alla skådespelare var otroligt skickliga och vår femåring hade ibland svårt att veta om det verkligen var på lek eller om det kanske ändå var så att Skuggvittran faktiskt fanns?

Efter den avslutande teaterakten står alla sagofigurer längs vägen mot utgången så att alla som vill kan kramas och säga hejdå. 

Vi hade med oss egen matsäck och det fanns gott om ställen att sätta sig att äta på. Parken kändes ren och välvårdad, det kändes verkligen som om vi var i ett sagoland. 

Båda barnen var väldigt nöjda med besöket, de pratade om karaktärerna och allt vi upplevt flera dagar efteråt. Även vi vuxna tyckte det var väl värt ett besök. Hela upplägget med alla teaterakter håller väldigt hög nivå!

Ett plus är också att det efter besöket går att betala lite extra för en biljett till nästa dag om man vill komma tillbaka för att se någon teaterakt man missat eller leka i lekparken som också fanns där. Vi kändes oss dock nöjda efter en dag men kommer gärna tillbaka en annan gång!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se