Minivärlden i Ljungby
Annons
Reseberättelse:

Minivärlden i Ljungby

(Sverige, Ljungby, Minivärlden)

Vår resa till Minivärlden i Ljungby! Vi packade in barnen (son 4år och dotter nästan 1år) i bilen och tog oss vidare till Ljungby den 23/7-19. Vårt mål var att besöka Minivärlden och när vi kom dit så fick vi betala i en biljettlucka och fick därefter biljetter av hern som stod innanför. När vi sedan kom in till caféet möts vi av en till i personalen som hälsade oss välkomna och knipsade biljetterna.

Han kliver in i det första rummet och berättar lite kort om själva utställningen, miniatyrtågens historia och lite smått om stationerna som fanns i salarna. Sen klev vi in i miniatyrvärlden. Ju mer man tittade, ju mer hittade man. Helt fascinerande hur smått det är!

Det fanns 2st tågbord som barnen kunde få starta och köra själv och 1 bana på golvet i det kreativa rummet, som var lite lättare att köra. Tågen på borden kunde lätt spåra ur! På de stora miniatyrvärlds borden fanns det knappar som barnen kunde trycka på. Tryckte man på dem så kunde olika saker röra på sig och det här tyckte sonen var roligt.

I själva utställningen har de också ett nytt projekt med ett nytt tågbord som är under uppbyggnad och det var spännande för oss vuxna att titta på. Det fanns inte enbart minitåg utan det fanns också flygplan, bilar, tennsoldater och legobilar att titta på. Även en liten utställning av vackra träskulpturer.

Vi var där i 2,5 timmar. Vi kollade helt enkelt på hela utställningen först och sedan provade vi på lite i den kreativa hörnan. Där kunde man måla minigubbar, rita och klippa hus och sprayfärga granar. Det fanns också möjlighet att bygga med lego och hjälpa en robot att komma i mål. Sonen fastnade länge där roboten var, dock lite svårstyrd för hans ålder men med pappas hjälp så klarade han av det.

Han satt också länge vid tåget som man kunde manövrera på golvet, det tyckte han var riktigt kul. Vi vuxna tyckte nog det var lite litet, men samtidigt har man också förståelse för varför det är så eftersom det är en ideell verksamhet. Man får helt enkelt uppskatta det lilla :) däremot blev jag själv förvånad att vi var där i 2,5tim, men det är nog tack vare de små fina aktiviteterna som barnen kan göra som vi var där så pass länge.

Sonen tyckte det var roligt alltihop, bara att kolla på tågen och tennsoldaterna var fascinerande. Dottern skrattade glatt när tågen kom ut ur tunneln och körde förbi, hon kunde dock inte göra så mycket mer.

Vi kommer att besöka Minivärlden igen om något år, vi vuxna vill se hur det går med nybygget. Sen tror jag definitivt att barnen uppskattar en ny utflykt dit. Tack för att vi fick komma dit som testfamilj!

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se