Något för alla!
Annons
Reseberättelse:

Något för alla!

(Sverige , Stockholm, Exploria)

Djungellandet

Vår familj hade turen att bli uttagna som testfamilj på Exploria. Vi som besökte var 2st vuxna och 3st barn på 50r, 9år och 10år.

Vår plan var att stå utanför vid öppningen klockan 10.00 men blev försenade och var där ca klockan 11.00.

Vi hade helt missat att brandskola, bilskolan och trampolinparken inte var öppet hela dagen utan öppnade först klockan 12.00. Men det positiva var att det inte var så mycket folk innan 12.00. Det negativa var att det inte fanns lite info om de olika öppettiderna på plats. Dessutom var det väldigt oorganiserat vid öppning av Bilskolan och brandskola. Vi fick tex vänta 20 minuter efter start på att brandskola började.

Dinosaurielandet
Vi började dagen i dinosaurielandet. Här kan man se en film, pensla fram försöker i en utgrävning och titta på utställning om dinosaurier.

Betyg av våra barn: 10år 2 av 5 poäng 9år 2 av 5 poäng 5år 3 av 5 poäng

Bilskolan
Sedan var det dags för Bilskolan. Här kör barnen runt i en lite stad med rödljus, övergångställen, m.m. Efter får de ett körkort med sitt namn på. Kostnad 40kr

Betyg av våra barn: 10år 2 av 5 poäng 9år 3 av 5 poäng 5år 4 av 5 poäng

Brandskolan!
En riktigt rolig och lärorik aktivitet. Först ser ni på en kort film om vad man ska tänka på om det börjar brinna och sedan åker ni på en utryckning i brandmanskläder. Alla hjälps åt att köra den stora brandbilen, pumpa vatten och att spruta vatten på det brinnande huset. Efteråt fick alla barn ett diplom med sitt namn på. Kostnad 40kr

Betyg av våra barn: 10år 4 av 5 poäng 9år 5 av 5 poäng 5år 5+ av 5 poäng

Trampolinparken
En riktigt rolig del för hela familjen. Här kan du hoppa, göra volter, hoppa ner i ett hav av skumkuddar, m.m Vi hade kunnat stanna länge här men det är varmt inne på Exploria och våra magar började kurra. Bra att veta är att du måste ha trampolinstrumpor här inne. De finns att köpa i cafeterian för 29kr/par.

Betyg av våra barn: 10år 5 av 5 poäng 9år 5 av 5 poäng 5 år 5 av 5 poäng

Leklandet
Det finns tre olika områden Vinterlandet, Djungellandet och Undervattensvärlden. Tillsammans bildar de ett stort område så om man har många barn, vill ta en fika eller om barnen tycker om olika delar så kan man låna gpsarmband till barnen. Du behöver ladda ner en app och sedan kan du se vart barnen är.

I djungelandet finns det en avdelning för de allra minsta barnen 0-2år. Vinterlandet Här kan du åka pulka, tävla i rutchkaneåkning, m.m

Betyg av våra barn: 10år 4 av 5 poäng 9år 5 av 5 poäng 5år 5 av 5 poäng

Djungelandet
Här kan du gå balansgång, utmana dig själv högt upp i klätterställningen, åka långa rutchkanor, m.m

Betyg av våra barn: 10år 5 av 5 poäng 9år 5 av 5 poäng 5år 5 av 5 poäng

Undervattensvärlden
Här utmanar du gamla och nyfunna vänner med att skjuta mjuka bollar på varandra eller kanske alla barn mot någon modig förälder.

Betyg av våra barn 10år 5 av 5 poäng 9år 5 av 5 poäng 5år 5 av 5 poäng

Det är väldigt högljudnivå så ett tips kan vara att åka ner till restaurangen Pinchos. Här har du fler aktiviteter. Ett bra ställe för lite äldre. Här hade nog våra äldre barn roligare än vår 5 åring. Tyvärr han vi inte testa alla aktiviteter. Här fick riktigt bra service!

Bowling
Vi började med bowling just för att alla kan vara med och ha roligt på sin egen nivå.

Betyg av våra barn: 10år 5 av 5 poäng 9år 5 av 5 poäng 5år 5 av 5 poäng.

Simulatorer
Här testade vi fotboll. Värt att tillägga är att vi inte är en fotbollsfamilj men hade riktigt roligt en då. Vår yngsta tyckte att det var ganska svårt men roligt. Den här aktiviteten provade inte alla i familjen Pris 200kr för 30min

Betyg av våra barn: 9år 3 av 5 poäng 5år 3 av 5 poäng

Gokart
Bra att veta är att det är längdkrav på minst 145cm. Först fick de lite säkerhetsinfo och teknisk info. Man kan välja toppfart 35km/h eller 75km/h Pris 150kr för 8min

Betyg av ett barn och en vuxen: 10år 5+ av 5 poäng Vuxen 5 av 5 poäng

De aktiviteter vi inte hann med var: Shuffleboard Biljard Laserarena (låg tyvärr nere just den dagen)

Cafeterian
Här hittar du en av de tre restaurangerna som finns inne på Exploria. Det ligger i direkt anslutning till leklandet. Här kan du handla lunch, fika, godis och souvenirer. Den här ligger mest centralt för småbarnsfamiljer.

Minst roligt under dagen: 10år Bilskolan 9år dinosaurielandet 5år se ovan Vuxna se ovan

Roligast under dagen: 10år Gokart! 9år Trampolinparken 5år Vattenlandet Vuxna Bowling

Pluss och minus +Något för alla +Rolig och lärorik brandskola +Helt okej priser i Kafeterian -högljutt -Oorganiserat vid öppning av Bilskolan och Brandskola

Sammanfattning
En riktigt rolig aktivitet som rekommenderas varmt! Även om det kan vara väntetid så glömmer barnen snabbt bort det. Här i från åkte hela familjen hem med ett leende på läpparna. Passar alla åldrar eftersom det finns så många och olika saker att göra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se