Klurig och spännande timme med familjen på Breakout Sweden
Annons
Reseberättelse:

Klurig och spännande timme med familjen på Breakout Sweden

(Sverige, Helsingborg, Breakout Sweden)

Vi lyckades ta oss ut!

Eftersom vi föräldrar tycker det är så fantastiskt roligt att med hjälp av ledtrådar försöka ta sig ut från så kallade Escape rooms, bestämde vi oss för att testa konceptet tillsammans med våra barn, som är 7 respektive 9 år. Vi fick chansen att bli testfamilj på Breakout Sweden i Helsingborg, och valde att boka in oss på Room 1025, då detta tycktes vara det "lättaste" rummet att ta sig ut från. 

Barnen tyckte det var kul redan från början, då vi fick vänta i ett rum där det serverades kaffe, varm choklad och godis, samt en massa kluriga pyssel att värma upp hjärnan med. Efter att personalen gett oss ett varmt välkomnande och gått igenom upplägget, steg spänningen då hela familjen blev inlåsta i ett rum och tiden började räkna ner från 60 minuter på en skärm i rummet. Vi började genast leta efter ledtrådar som slutligen skulle leda oss fram till den nyckel som vi behövde för att ta oss ut ur rummet. Det var stor variation på ledtrådarna, och nivån på klurigheterna var mycket väl avvägda.

Barnen, framför allt nioåringen, förstod med lite vägledning snabbt vad som skulle göras och hur ledtrådarna skulle lösas, och gick in för uppgiften med stort engagemang. Sjuåringen tyckte också det var spännande, men hade svårt att riktigt hänga med på hur alla ledtrådar hängde ihop. Men eftersom han var mästare på att ställa in kombinationslåsen rätt när han väl serverades med en löst "rätt" kod, så kände han sig ändå viktig och delaktig. 

Vi kan varmt rekommendera Breakout Sweden till andra barnfamiljer (med barn över 8 år), och kommer definitivt själva att göra om upplevelsen snart igen. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se