Krigsmuseum i det mörka under jord
Annons
Reseberättelse:

Krigsmuseum i det mörka under jord

(Danmark, Rödvig, Koldkrigsmuseum Stevnsfort)

Vi besökte Stevsfort i augusti 2019 med två vuxna samt två barn 12 och 14 år. 14- åringen har intresse av historia och hur saker funkar och tyckte besöket var intressant och spännande, 12-åringen tyckte det var sådär. Vi föräldrar har ganska god kunskap om svenskt försvar och hur det fungerat och tyckte att det var mycket intressant att få se fortet under mark och dess danska historia.

Vi bokade guidad tur via mail vilket kan vara bra att göra om man vill vara säker på att komma med på turen och inte behöva vänta, det verkade som om turen gick en gång i timmen. Du får inte heller komma ner under mark om du inte har guide med.Guiderna talar danska och vid enstaka tillfällen engelska, men man kan ladda ner en app och bli guidad på engelska eller tyska längs turen. Det kan vara bra att göra då det inte alltid är lätt att förstå danskan och om man inte har tidigare kunskap om hur försvaret fungerar.

Turen startar ovan mark med information om danskt försvar och luftförsvar där man visar en del pjäser, sedan går man ner under jord. Hiss finns för rullstolsburna. Under jord får man se en del olika utrymmen, hur sov man och var arbetade man, gångar och ammunitionslager. Mycket intressant att höra hur man tänkt sig ett försvar. I vissa utrymmern spelas upp autentiskt ljud från förr.

Under mark är svalt och fuktigt och det finns påväxt på väggar i gångarna, har man mycket känsliga luftrör som reagerar mycket lätt bör man tänka på detta.

I anslutning till recepttionen finns lite glass, toa och souvenirförsäljning och det finns även plats under tak att ha medhavd matsäck. Ovan jord får man själv gå runt och titta på utrustning. Ingen lekpark eller liknande finns för små barn. Gratis parkering. Tidsåtgången är i princip den tid guidningen tar då det inte är mycket mer än att ta en fika runtom.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se