En riktig äventyrsdag i High Chaparral!
Annons
Reseberättelse:

En riktig äventyrsdag i High Chaparral!

(Sverige, Kulltorp, High Chaparral)

Vi tillbringade en fantastisk dag på 1800-talet i High Chaparral. Vi är två vuxna samt en 8-årig tjej och en 6-årig kille. Parken skiljer sig från alla andra parker vi har besökt. Det är knappt några köer fast det är mycket folk – bra logistik -  och stämningen är lugn och mysig. All personal var klädd i tidsenliga kläder och väldigt trevliga och hjälpsamma.

 

Det finns många olika matställen med bra kvalitet och alla ställen har vegetariska och veganska alternativ, vilket uppskattades. Popcornvagnen rullas fram till showerna och det finns gott om vattenhål för glassugna. 

 

Barnen älskade att åka flottar som de stakade runt själva med en lång pinne – ingen ramlade i!

 

Båtturen var lite trist, men själva båten var väldigt vacker. Tågresan däremot var en riktig upplevelse som man inte får missa!

 

Showerna var jättebra, vi såg indianernas danser, Zorro – vi satt på övervåningen på den mexikanska restaurangen La Cantina och hade första parkett till showen som mestadels utspelade sig på hustaken! – Lucky Luke och en avslutande otroligt bra stuntshow med riktiga hästar och fall från hög höjd.

 

Vi sov en natt på Wild West Inn. Det var lyhört, så öronproppar rekommenderas, men det var rent och fräscht och frukosten på Restaurang Diligensen var jättebra. På kvällen åt vi middag utomhus – också på Diligensen - och en jätteduktig trubadur underhöll.

 

Barnen älskade sina cowboyhattar och pistoler och levde sig verkligen in. Det fanns shetlandsponnyer med föl och bisonoxar. Ett varv gratis ponnyridning ingår, men den långa väntetiden är inte värd det korta varvet på hästryggen, så vårt tips är att lägga den tiden på andra aktiviteter. Vi hann inte med att vaska guld, men det kunde man göra och få ett mynt tryckt med guldet man vaskat (är versionen barnen får höra :-))

 

Sammanfattningsvis en kanonbra park och vi vill gärna åka dit igen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se