Där sagor blir verklighet
Annons
Reseberättelse:

Där sagor blir verklighet

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens värld)

Den lilla staden

Ronja och Birk

Bröderna Lejonhjärta

En helt fantastisk temapark där allt utgår från Astrid Lindgrens berättelser. Genomtänkt in i minsta detalj, såväl teaterföreställningar som snickerier - och allt däremellan. Parken är uppbyggd utifrån Astrids olika sagor och mellan de välgjorda teaterföreställningarna kan man besöka platserna sagofigurerna bor på. Magiskt. Och det bästa av allt är att få interagera med karaktärerna mellan showerna, att få träffa Ronja, Pippi och Bröderna Lejonhjärta på riktigt! . . . Ett tips: När parken stängt är det ändå fritt fram att hänga kvar ett tag. Vi brukar t ex leka lite runt inte-stöta-marken-banan. Där är resturang Majken öppen några timmar efter att parken stängt och även korvkiosken är öppen en halvtimma extra. . . . Spara på krafterna: Det finns skrindor att hyra vid entrén, skönt för trötta barnben och att förvara packning i. . . . Vattenpåfyllning: Ta med vattenflaska! Det går fint att fylla på flaskor på de flesta toaletter. . . . Finns något för alla: Vi har varit i parken tre år i rad med barn i åldern från 3 till 10 år och alla har hittat favoriter. De äldre har hängt med Ronja och Bröderna Lejonhjärta och de yngre med Pippi och Emil. (Observera att Ronja och Bröderna Lejonhjärta endast kör föreställningar under högsäsong.) Vi har tyckt att två dagar i parken varit lagom för att hinna med allt utan att stressa. . . . Skönt med en park utan åkattraktioner, men med väl så många upplevelser!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se