Underjordisk utflykt
Annons
Reseberättelse:

Underjordisk utflykt

(Sverige, Hässleholm, Tykarpsgrottan)

Vår lilla familj åkte till Tykarpsgrottan i början på augusti. Med var Emelie, 9 år, samt mamma och pappa. Tykarpsgrottan är belägen utanför Hässleholm och till grottan tar man sig lättast med bil.

För att ta del av grottupplevelsen behöver man hänga med på en av de fasta tiderna för en guidad tur som finns under dagen. Vi valde den första guidningen som hölls under dagen strax efter verksamheten öppnat.

Bakom en låst dörr fick man sedan gå tillsammans med guiden neråt i den gamla kalkgruvan. Guiden berättade på både svenska samt engelska om de som arbetat i gruvan, grottans historia samt vad den används till idag.

I nuläget används Tykarpsgrottan till att ta emot besökare, men i grottan hålls även fester, middagar, dop och bröllop. De har även en återkommande tradition med att ha påskmarknad samt julmarknad nere i grottan.

Guiden berättade även fakta om grottans fladdermöss och om de filminspelningar som förekommit där. Emelie tyckte att det var spännande att gå nere i grottan och att det var intressanta saker som berättades av guiden. Hon fick hålla en egen lykta, vilket kändes både kul och tryggt!

Guiden berättade även om en mystisk tomtetunnel och så provade vi att släcka allas lyktor så det blev helt kolsvart där nere. Även de vuxna tyckte att det var lite läskigt!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se