Quick stopover på Tivoli i Köpenhamn
Annons
Reseberättelse:

Quick stopover på Tivoli i Köpenhamn

(Danmark, Köpenhamn, Tivoli)

När man lär sig var kamerorna är...

Påfåglarna var en häftig upplevelse för barnen

Gissa disneylåten (på danska) blev en rolig lek baserat på musikkarusellen

Jag och barnen på 8 och 10 år tog en heldag på Tivoli i slutet av semestern.

Vi blev förvånade av att det var såpass mycket att göra på så liten yta. Vi spenderade en heldag där och ändå kändes det inte som att vi hann se allt. 

Köerna var korta (10-20 minuter) och attraktionerna varade rätt länge (jämfört med t.ex. liseberg), så vi åkte favoriterna flera gånger. Tyvärr blev det lite av en besvikelse för äldsta barnet att yngsta inte ville åka de allra häftigaste turerna, och som ensam förälder fanns det inte mycket att göra åt det. Besvikelsen la sig strax efteråt då vi stötte på ett påfågelpar med två ungar i parken. Det tyckte de var jättehäftigt!

Rutschebanen blev allas favorit, den äldsta attraktionen i parken som gav en riktigt kittlande åktur! Den åkte vi tre gånger.

Den flyvende kuffert - där man åker igenom H.C. Andersens sagovärld, gick också hem hos grabbarna och nu har vi upptäckt flera "nya" sagor vi vill läsa hemma.

När vi snurrat och flugit och berg-och-dalbanat flera timmar ville vi äta. Tacos önskade sig barnen och det fanns ju som tur var. Men när vi läste menyn upptäckte vi att det barnen kallar tacos (tortilla med stekt köttfärs och grönsaksbuffé), var inte samma som Tivoli kallade tacos. Där fanns det att välja på pulled pork, torsk eller svamp som fyllning, med kål och salsa i ett tortillabröd. Vi testade i alla fall, men det slutade med att jag fick äta alla tortillas och barnen åt sig mätta på nachos och guacamole. Såhär i efterhand skulle vi nog testat hamburgerstället istället. Och dyrt blev det, mot den svenska kronan. Bättre var glassen, som även den var dyr, men fick toppbetyg av barnen.

 

Så bästa på dagen var:

Rutschebanen, en alldeles lagom berg-och-dalbana med snabb kö

Souvenirshopparna, med massa roliga djurmössor och djurdräkter

Djuren, påfåglar man fick komma riktigt nära och enorma karpar som simmade precis vid vattenytan

Musikkarusellen, som spelade Disneylåtar på danska, vilket blev en rolig lek som varade hela besöket så fort vi var i närheten - "Vem kan gissa Disneyfilmen först?"

 

Sämsta var:

Matutbudet och priserna på mat och snacks

Alla getingar som fanns överallt, vid varje soptunna (de verkade inte så aggressiva tack och lov)

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se