Tykarpsgrottan
Annons
Reseberättelse:

Tykarpsgrottan

(Sverige, Hässleholm, Tykarpsgrottan)

Tykararpsgrottan är ett spännande utflyktsmål för hela familjen. i tykarpsgrottan finns idag en 20 000m2 underjordisk labyrint med salar, gångar och hundratals pelare.De har öppet både vardag och helg under dagtid. man köper biljett till en guidad visning som tar ca 25 min. Guiden berättar om hur grottan uppkom, och vem som har levt och använt den under tiden den var i bruk. Vi fick även se rekvesita från olika filminspelningar som gjordes där. vi kom lite tidigt och fikade i deras cafe innan visningen, det finns även två hopptält som barnen kan hoppa i tills det är dags för visning. i souvenirbutiken kan man köpa allt från faktalitteratur till mjuka fladdermöss. jag tycker att detta utflyktsmål passar bran från ca 6 år och upp till kanske 11, 12 år, samt vuxna. tänk på att det är mörkt, kallt och fuktigt, och man kan inte alltid gå upprätt, men för många är det ju just detta som gör det lite spännande och "farligt"

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se